Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Quiche met amandel bodem en spinazie, tomaat en rode paprika

Quiche met amandel bodem en spinazie, tomaat en rode paprika

2.7 / 5. 3

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Vet een quichevorm van 20 cm in. Doe het amandelmeel in een foodprocessor en voeg het tapiocameel, het zout en de paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper. Voeg de kokosolie toe en verwerk tot ‘broodkruim’. (Je kunt de kokosolie ook met je handen in een kom met de amandelen mengen of een deegsnijder gebruiken.) Voeg het ei toe en pulse of roer om een kleverig deeg te vormen. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Duw het deeg op de bodem en tegen de zijkanten van de quichevorm. Leg er bakpapier en bakbonen op. Bak 15 minuten blind. Verwijder de bodem en bak 5 minuten tot de quichebodem lichtbruin is.
  • Doe voor de vulling de tomaten in een braadslee en besprenkel met olijfolie. Rooster 15 minuten.
  • Verhit de kokosolie in een koekenpan op matig hoog vuur. Voeg spinazie, bieslook en paprika toe en bak kort tot de spinazie is geslonken. Giet eventueel vocht af.
  • Voeg de melk aan de kom met de eieren toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed. Bedek de quichebodem met de spinazievulling en giet het eimengsel eroverheen. Leg de tomaten er met de gesneden kant naar boven op. Bak 40 minuten tot het ei is gestold. Laat enigszins afkoelen voor je de quiche aansnijdt. Serveer warm of koud.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze quiche met amandel bodem en spinazie, tomaat en rode paprika komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Vitamine A-rijke gerechten, zoals boter en eierdooier, zijn zeer belangrijk voor de darmen. Vitamine A stimuleert de uitscheiding van maagstappen en is essentieel voor de gezondheid en het herstel van het darmslijmvlies.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van