Quesadilla’s met kip

Quesadilla’s met kip

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 150 g kipfilet
  • 2 el olijfolie + extra om in te bakken
  • snufje zout
  • peper naar smaak
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 2 bosuitjes
  • 2 koolhydraatarme wraps (zie productenlijst)
  • 3 handjes geraspte cheddar

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe in een kom.
  • Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en alle kruiden en specerijen.
  • Roer door, zorg dat de kipfilet overal goed bedekt is en laat ongeveer 10 minuten staan.
  • Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Verhit in een pan wat olijfolie en bak de kip op hoog vuur voor zo’n 4 minuten.
  • Voeg nu de paprika en bosui toe, en bak ze samen met de kipfilet.
  • Voeg als laatste de tomaat toe.
  • Leg een wrap in een andere koekenpan.
  • Verdeel de kip met groenten over de gehele wrap.
  • Strooi de geraspte kaas over de kip en de groenten en leg vervolgens de andere wrap er bovenop.
  • Bak de quesadilla aan beide kanten goudbruin, totdat de kaas lekker gesmolten is.
  • Snijd de quesadilla doormidden.

Tip

Serveer de quesadilla met wat zure room en zelfgemaakte quacamole!

Met ‘Lekker afvallen met minder koolhydraten‘ van Club Slank heb je alle tools in handen om af te vallen én lekker te eten. Er is voor ieder wat wils: ook vegetariërs en flexitariërs kunnen met dit boek aan de slag met koolhydraatarm.

De auteur schrijft over het recept: “Simpel om te maken en ontzettend lekker! De traditionele Mexicaanse quesadilla met kip of gehakt is met bruine bonen en mais. Bonen en mais passen niet in een koolhydraatarm dieet, dus die heb ik weggelaten. Maar je mist ze eigenlijk totaal niet! Heerlijk met wat zure room en guacamole.”

Meer recepten? Bestel het boek hier!

Inkijkexemplaar van