Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pompoen couscous

Pompoen couscous

3.2 / 5. 9

Ingrediënten pompoen couscous

  • 250 g couscous
  • 1 pompoen, in dunne schijven
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 g cashewnoten/geroosterde amandelen
  • 75 g feta, in blokjes
  • schenkhoning (optioneel)
  • olijfolie
  • groentebouillon (zie de aanwijzing op de verpakking van de couscous)
  • zout
  • peper
  • verse kruiden (bieslook, tijm, koriander of peterselie)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Leg de pompoenschijven in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en de geperste knoflook, zout en peper en zet de schaal dan 30 minuten in de oven.
  • Haal na het halfuur de pompoen uit de oven en snijd de schijven in stukjes. Bak een uitje glazig en voeg na enkele minuten de pompoenstukjes, cashewnoten (of geroosterde amandelen) en de verse kruiden mee.
  • Maak ondertussen de couscous klaar met de groentebouillon (in plaats van water) en roer er op het eind nog wat olijfolie door om plakken te voorkomen.
  • Doe de couscous in een ingevette ovenschaal, verdeel het pompoenmengsel erover en maak het af met de blokjes feta en je kunt het besprenkelen met een beetje honing naar smaak.
  • Zet het de schaal nog enkele minuten in de warme oven totdat de feta lichtbruin is.

Tip

Je kunt de pompoen op drie manieren schillen:

  • In zijn geheel met de dunschiller.
  • De pompen in plakken snijden, de plakken schillen.
  • De pompoen in zijn geheel een paar minuten in kokend water leggen, uit het water halen en laten afkoelen. Nu kun je de pompoen heel makkelijk schillen.

Als de pompoen geschild is, schraap je met een lepel de pitten met de zaadlijsten uit de pompoen. Neem ten slotte een scherp mes en snijd hem in de gewenste vorm.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze vegetarische pompoen couscous komt uit het boek PUUR! Vegamama van Pauline Schonewille.

Bekijk ook:
Meer recepten met pompoen

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van