Het recept voor deze polentataart komt uit het kookboek Snel klaar uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Snel klaar

    Émilie Franzo

    • De groentekeuken-serie: de lekkerste en makkelijkste groenterecepten om de 250 gram groente per dag eenvoudig te halen
    • In dit deel: een complete maaltijd binnen 30 minuten
    • Recepten voor bijvoorbeeld tortilla’s met groenten, bloemkoolpizza, polentarisotto met paddenstoelen, carbonara van zoete aardappel en pad thai
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten polentataart

  • GROENTE EN FRUIT
  • 150 g rode en gele kerstomaatjes
  • 1 lente-uitje
  • 2 basilicum
  • 8 kervel
  • VOORRAADKAST
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 g polenta
  • zout
  • peper
  • ZUIVEL
  • 100 g feta

Bereidingswijze polentataart

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
  • Breng de groentebouillon aan de kook in een ovenbestendige pan, strooi er een derde van de polenta in, al kloppend zodat er geen klontjes in komen. Strooi de rest van de polenta er al kloppend bij. Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking: tussen 3 en 10 minuten. Roer de polenta regelmatig door met een houten lepel tot hij dik wordt. Voeg wat zout toe en neem de pan van het vuur.
  • Zet de oven op de grillstand. Verkruimel de feta over de polenta en schik de kerstomaatjes erop. Zet de polentataart 10 minuten in de oven. Hak intussen het lente-uitje fijn.
  • Neem de taart uit de oven, strooi er iets zout en peper, de lente-uitjes, een paar blaadjes basilicum en kervel over.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Snel klaar

    Émilie Franzo

    • De groentekeuken-serie: de lekkerste en makkelijkste groenterecepten om de 250 gram groente per dag eenvoudig te halen
    • In dit deel: een complete maaltijd binnen 30 minuten
    • Recepten voor bijvoorbeeld tortilla’s met groenten, bloemkoolpizza, polentarisotto met paddenstoelen, carbonara van zoete aardappel en pad thai
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Snel klaar

Émilie Franzo

  • De groentekeuken-serie: de lekkerste en makkelijkste groenterecepten om de 250 gram groente per dag eenvoudig te halen
  • In dit deel: een complete maaltijd binnen 30 minuten
  • Recepten voor bijvoorbeeld tortilla’s met groenten, bloemkoolpizza, polentarisotto met paddenstoelen, carbonara van zoete aardappel en pad thai
9,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay