Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Polentataart

Polentataart

1 / 5. 1

Ingrediënten polentataart

  • GROENTE EN FRUIT
  • 150 g rode en gele kerstomaatjes
  • 1 lente-uitje
  • 2 basilicum
  • 8 kervel
  • VOORRAADKAST
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 g polenta
  • zout
  • peper
  • ZUIVEL
  • 100 g feta

Bereidingswijze polentataart

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  • Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
  • Breng de groentebouillon aan de kook in een ovenbestendige pan, strooi er een derde van de polenta in, al kloppend zodat er geen klontjes in komen. Strooi de rest van de polenta er al kloppend bij. Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking: tussen 3 en 10 minuten. Roer de polenta regelmatig door met een houten lepel tot hij dik wordt. Voeg wat zout toe en neem de pan van het vuur.
  • Zet de oven op de grillstand. Verkruimel de feta over de polenta en schik de kerstomaatjes erop. Zet de polentataart 10 minuten in de oven. Hak intussen het lente-uitje fijn.
  • Neem de taart uit de oven, strooi er iets zout en peper, de lente-uitjes, een paar blaadjes basilicum en kervel over.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze polentataart komt uit het kookboek Snel klaar uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van