Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Plaattaart met courgette en artisjoksalade

Plaattaart met courgette en artisjoksalade

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 70 g zongedroogde tomaten
  • 100 g geitenkaas
  • 40 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el water
  • ½ krop botersla
  • 180 g artisjokharten (pot à 180 g)

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het bladerdeeg erop en druk de naden goed dicht. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg en bak de bodem circa 5 minuten in de oven.
  • Pel de rode ui en snijd hem in halve ringen. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Haal de bakplaat uit de oven en beleg de deegbodem met de rode ui, courgette en de helft van de tomaat. Verkruimel de geitenkaas erover en bak de plaattaart circa 15 minuten in de oven.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 1 minuut goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
  • Pel en halveer de knoflook. Pureer de overgehouden zongedroogde tomaten met de aanhangende olie, de knoflook, balsamicoazijn en het water met een staafmixer tot een dressing.
  • Scheur de botersla in repen. Snijd de artiksjokharten in stukken en meng ze met de botersla. Schenk de dressing erover en voeg de pijnboompitten toe. Schep alles goed om.
  • Serveer de plaattaart met de salade.

Tip

Geitenkaas is minder vet en lichter verteerbaar dan kaas van koemelk.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze plaattaart met courgette en artisjoksalade komt uit het kookboek Kook mee met Max van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van