Pizza di mama van bietendeeg

Pizza di mama van bietendeeg

0 / 5. 0

  • 4
  • bereidingstijd: 15 minuten, oventijd: 40 minuten + 25 minuten
  • Sanne van Rooij
  • Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • Pompoenpuree
  • 1 kleine pompoen
  • 2 tenen knoflook
  • Pizza van bietendeeg
  • 1 grote of 2 kleine rode bieten, gekookt
  • 175 g boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 2 el olijfolie
  • Beleg
  • 200 g bimi
  • 100 g doperwten
  • 1 grote of 2 kleine avocado’s
  • Topping
  • 10 g sesamzaadjes
  • 2 el tahin

Verder nodig

  • bakplaat
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster de pompoen (met schil) op de bakplaat 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de pompoen uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C. Snijd de pompoen open, verwijder de zaden en zaadlijsten en schep het vruchtvlees uit de schil.
  • Pel de knoflook, doe hem met de pompoen in de keukenmachine en mix tot een gladde puree. Schep de puree eruit en houd apart.
  • Pureer voor de bodem de gekookte biet in de keukenmachine. Doe de gepureerde biet met het boekweitmeel, het bakpoeder, het zout en de olijfolie in een kom en meng tot een stevig deeg.
  • Vorm op een met bakpapier beklede bakplaat een pizza van het bietendeeg en bak hem in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
  • Breng intussen een pan water aan de kook en blancheer de bimi en doperwten.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
  • Verdeel de pompoencrème over de pizza, gevolgd door de avocadoplakjes, de bimi en de doperwten. Bestrooi tot slot met de sesamzaadjes en druppel de tahin erover.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze pizza di mama van bietendeeg komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Dacht je dat we met het creëren van de zoeteaardappelpizza uitgespeeld waren? Think again! We hebben even moeten stoeien, maar wat blijkt? Zelf een bodem maken is echt geen uitdaging en een kleurtje eraan geven is zo gepiept.”

Inkijkexemplaar van