Penne met flespompoen & pancetta

Penne met flespompoen & pancetta

Het recept voor deze penne met flespompoen & pancetta komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het pastaboek

    Gennaro Contaldo

    • 50 pasta-recepten van Gennaro Contaldo
    • Simpele, heerlijke seizoensgerechten
    • Van de absolute basis tot kick-ass maaltijden voor elke dag van de week
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 60 g pancetta, in plakjes , liefst scharrel of biologisch
  • 3 banaansjalotjes, gepeld
  • ½ verse rode peper
  • 650 g flespompoen, geschild en zonder zaadjes
  • extra vergine olijfolie
  • 2 takjes verse rozemarijn, alleen de naaldjes
  • 600 ml hete biologische groentebouillon
  • 400 g penne
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen
  • 19 g parmezaan, plus extra voor erbij

Bereidingswijze

  • Begin met het voorbereiden van je ingrediënten. Hak de pancetta, sjalotjes en rode peper fijn, en snijd de pompoen in blokjes van 1 cm.
  • Verhit 4 eetlepels olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur, bak de pancetta 1 minuut en roer er dan de sjalotjes, rode pepertjes en rozemarijn door. Laat 2 tot 3 minuten bakken, roer er de pompoen door en giet de hete bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen, of tot de blokjes pompoen gaar zijn en de bouillon een beetje ingekookt is.
  • Kook de penne intussen zeer al dente in een grote pan gezouten kokend water – de pasta gaart nog na in de saus dus kook hem vooral niet te lang. Giet de penne af, houd een kopje van het kookwater apart, en stort ze bij de saus. Roer voorzichtig, voeg eventueel een scheutje kookwater toe om het lekker smeuïg te maken, en laat nog 2 minuten koken om de penne alle heerlijke smaken te laten absorberen.
  • Roer er de geraspte parmezaan door tot de saus lekker romig is. Serveer met een snufje zwarte peper uit de molen en wat extra geraspte parmezaan.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Het pastaboek

    Gennaro Contaldo

    • 50 pasta-recepten van Gennaro Contaldo
    • Simpele, heerlijke seizoensgerechten
    • Van de absolute basis tot kick-ass maaltijden voor elke dag van de week
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het pastaboek

Gennaro Contaldo

  • 50 pasta-recepten van Gennaro Contaldo
  • Simpele, heerlijke seizoensgerechten
  • Van de absolute basis tot kick-ass maaltijden voor elke dag van de week
9,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay