Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten

Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten

Het recept voor deze parelspelt met appel, bimi & hazelnoten komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Dit is perfecte winterkost – voeg een paar in stukjes verdeelde gerookte makreelfilets toe als je zin hebt in iets voedzamers.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Uit de boomgaard

    Stuart Ovenden

    • Nieuwe manieren om vruchten uit de boomgaard te verwerken in smakelijke en creatieve gerechten en drankjes
    • Meer dan 80 heerlijke, zoete en hartige recepten
    • Met prachtige fotografie en fijne tips voor de duurzame kok
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 200 g parelspelt
  • 200 g bimi
  • 75 g hazelnoten, met vlies
  • handvol jonge boerenkoolbladeren
  • 2 handappels
  • 50 g roggecrackers, in kleine stukjes
  • Voor de dressing
  • sap van ½ sinaasappel
  • 1 el appelazijn
  • 3 el koolzaadolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Spoel de spelt goed af. Doe hem in een pan, schenk er water bij tot hij onderstaat en breng het water aan de kook. Laat de spelt ongeveer 20 min. sudderen, tot hij beetgaar is. Zet halverwege een metalen zeef of vergiet op de pan, doe de bimi erin en leg het deksel van de pan erop. Haal de gestoomde bimi na de kooktijd van de pan (wees voorzichtig, want het metaal is waarschijnlijk erg heet), giet de spelt af en laat beide afkoelen.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan met dikke bodem tot ze licht verkleurd en geurig zijn. Hak ze grof. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in luciferdunne reepjes. Meng ze met de spelt, bimi, boerenkool, hazelnoten en roggecrackers.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing vlak voor het serveren door de salade.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Uit de boomgaard

    Stuart Ovenden

    • Nieuwe manieren om vruchten uit de boomgaard te verwerken in smakelijke en creatieve gerechten en drankjes
    • Meer dan 80 heerlijke, zoete en hartige recepten
    • Met prachtige fotografie en fijne tips voor de duurzame kok
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Uit de boomgaard

Stuart Ovenden

  • Nieuwe manieren om vruchten uit de boomgaard te verwerken in smakelijke en creatieve gerechten en drankjes
  • Meer dan 80 heerlijke, zoete en hartige recepten
  • Met prachtige fotografie en fijne tips voor de duurzame kok
21,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay