Paleo sesam biefstuk op broccoli puree

Paleo sesam biefstuk op broccoli puree

Het recept voor deze Paleo sesam biefstuk op broccoli puree komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green.

Over dit recept schrijft Daniel Green: “Het sesamzaad en de sesamolie geven dit recept een oosters tintje, maar de pijnboompitten en basilicum zijn meer Italiaans. Het is een heerlijke combinatie – probeer maar!”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten Paleo sesam biefstuk

  • 4 el sesamzaad
  • 4 lendebiefstukken van 300 g elk, vet afgesneden
  • 800 g broccoliroosjes
  • 4 el fijngesneden knoflook
  • 2 el geroosterde pijnboompitten, plus extra als garnering
  • 6-8 blaadjes verse basilicum, gescheurd, plus extra als garnering
  • 6 el olijfolie, plus extra om in te bakken
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze Paleo sesam biefstuk

  • Verdeel het sesamzaad over een groot bord en haal de biefstukken hier een voor een doorheen zodat ze aan beide kanten een laagje sesamzaad krijgen.
  • Leg de broccoli en knoflook in een grote pan met water en kook ze 8-10 minuten. Giet af, laat uitlekken en doe ze met de pijnboompitten, basilicum, olijfolie en zwarte peper in de foodprocessor en pureer ze.
  • Verhit wat olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de biefstukken aan elke kant een paar minuten. Haal van het vuur. Als je van een halfrauwe biefstuk houdt, haal je het vlees meteen uit de pan. Wil je je biefstuk medium, laat dan je biefstuk nog 5 minuten in de hete pan liggen voor het opdienen.
  • Leg de biefstukken op een laag broccolipuree en garneer met wat geroosterde pijnboompitten en blaadjes verse basilicum.

Tip

Een goede biefstuk moet eigenlijk altijd halfrauw blijven. Wees niet bang – de hitte doodt eventuele bacteriën dus koop gewoon het meest verse vlees dat er is en er kan niets misgaan.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20

Dit recept komt uit dit boek

Het paleo kookboek

Daniel Green