Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Paleo kip met citroen en salade

Paleo kip met citroen en salade

0 / 5. 0

Ingrediënten Paleo kip met citroen

  • 3 el olijfolie
  • 1 el rauwe honing, gesmolten
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl cayennepeper
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 kip (ongeveer 2,25 kg), in 10 stukken verdeeld
  • 1 hele bol knoflook, in ongepelde teentjes verdeeld
  • 2 citroenen zonder waslaagje, in partjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • handvol bladpeterselie, fijngesneden
  • 200 g gemengde saladeblaadjes of een Griekse salade

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 oC/gasstand 6.
  • Maak een marinade door in een grote schaal de olijfolie, honing, het citroensap en de cayennepeper te mengen. Breng de kip op smaak met zwarte peper, leg de stukken in de schaal met de marinade en masseer deze met je handen in de huid van de kip.
  • Leg de stukken kip in een braadslede en voeg de tenen knoflook, citroenpartjes en de rozemarijn toe. Schep door elkaar en zorg ervoor dat alles goed is verdeeld. Maal er nogmaals wat zwarte peper over.
  • Zet 40 minuten in de hete oven tot de kip goudbruin is en de citroenen bruine randjes krijgen.
  • Dien rechtstreeks vanuit de braadslede op met verse peterselie eroverheen en met een salade erbij.

Tip

Citroenen zijn zuur, maar het effect dat ze op het lichaam hebben is juist alkaliserend. Met andere woorden: ze helpen de ph-waarde van het lichaam in balans te brengen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze Paleo kip met citroen en salade komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green. Dit praktische, inspirerende kookboek biedt je basisinformatie over Paleo. Daarnaast bevat het honderd recepten voor ontbijt, lunch en diner die het wel heel makkelijk maken om jezelf gezond en sterk te eten. Alle recepten zijn zuivelvrij, glutenvrij en bevatten geen schadelijke stoffen. Alle voedingswaarden zijn berekend door een erkende diëtist.

Daniel Green schrijft over dit recept: “Deze Griekse klassieker is mijn favoriet voor een vrijdagavond. Het gerecht is eenvoudig klaar te maken maar smaakt zo goed dat je er nooit genoeg van kunt krijgen. De restjes kun je de volgende dag koud eten als lunch met een knapperige groene salade.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van