Hier vind je het recept voor Paleo kip met citroen en tijm. Dit heerlijke gerecht is paleo-friendly en bevat gezonde vetten! Over het recept schrijft Daniel Green: “Dit is heerlijk met geslonken groene blaadjes omdat deze het lekkere kookvocht opnemen.”

Dit recept komt uit Het snelle paleo-kookboek. De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers fruit, verse groenten, vis, vlees, noten en zaden. Je merkt dat je fit, gezond en slank wordt en blijft. Dankzij de maakbare recepten voor elke dag van de week verlies je gewicht en voel je je vitaal en energiek!

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het snelle paleo-kookboek

    Daniel Green

    • Eet jezelf gezond, slank en energiek
    • Alle benodigde basisinfo over het paleo-dieet
    • Snelle recepten voor elke weekdag - zonder suiker, gluten & zuivel
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten paleo kip met citroen en tijm

  • 1 el olijfolie
  • 1 kip (ca. 2,25 kg), in 8 stukken
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 citroenen, gehalveerd
  • 2 el ahornsiroop
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 170 g groene olijven, ontpit
  • 2 takjes tijm
  • 180 ml groentebouillon
  • 200 g spinazie

Bereidingswijze

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote gietijzeren pan op hoog vuur. Bestrooi de stukken kip met wat zeezout en peper en bak ze rondom aan, ongeveer 4 minuten per kant.
  • Knijp het sap uit 2 halve citroenen over de kip en doe de leeggeknepen helften citroen bij de kip in de pan. Voeg ook de andere 2 halve citroenen toe, samen met de ahornsiroop, knoflook, olijven, tijm en bouillon.
  • Breng aan de kook en draai het vuur laag. Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen.
  • Dien heet op, op een bedje van spinazie of andere groente.

Tip

Het vel van de kip heeft om zijn vetgehalte een slechte naam gekregen en dat is jammer, want het meeste vet erin is juist gezond, onverzadigd vet. Als je kip klaarmaakt met het vel eraan, blijft de kip vochtig en behoudt deze meer smaak, waardoor je minder zout hoeft toe te voegen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het snelle paleo-kookboek

    Daniel Green

    • Eet jezelf gezond, slank en energiek
    • Alle benodigde basisinfo over het paleo-dieet
    • Snelle recepten voor elke weekdag - zonder suiker, gluten & zuivel
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het snelle paleo-kookboek

Daniel Green

  • Eet jezelf gezond, slank en energiek
  • Alle benodigde basisinfo over het paleo-dieet
  • Snelle recepten voor elke weekdag - zonder suiker, gluten & zuivel
22,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay