Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Inktvisringetjes met gember en limoen

Inktvisringetjes met gember en limoen

0 / 5. 0

Ingrediënten inktvisringetjes met gember en limoen

  • 1 el olijfolie
  • 900 g schoongemaakte inktvis, in ringen
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • fijngeraspte schil van 1/2 limoen
  • sap van 1 limoen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • stukje verse gemberwortel van 2,5 cm, geschild en geraspt
  • 200 g rucola
  • 1 citroen, in vieren

Bereidingswijze inktvisringetjes met gember en limoen

  • Schenk de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en zet deze op heel hoog vuur. Is de olie heet, voeg dan de inktvisringen toe, bestrooi ze met zeezout en peper en roerbak 3-4 minuten. Schraap de hele pan leeg in een kom. Zet weg.
  • Roer in een andere kom de limoenschil, limoensap, knoflook en gemberwortel door elkaar.
  • Leg een hoopje rucola op elk bord, schep de calamari erop en maak af met een partje citroen en een scheutje citrussaus.

Tip

Je kunt bij het opdienen wat extra vergine olijfolie over de calamari sprenkelen en er wat zwarte peper boven malen.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij?

Deze inktvisringetjes met gember en limoen kun je zonder schuldgevoel eten! Als we aan calamari denken, zien we vaak een bord gefrituurde ringen voor ons. Maar met dit recept hoef je je niet schuldig te voelen en kun je je concentreren op de smaak. Inktvis is goedkoop en zit vol eiwitten, essentiële vitaminen en mineralen (vooral calcium).

Dit recept komt uit Het snelle paleo-kookboek.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van