Ovenfilotaart met zoete aardappel

Ovenfilotaart met zoete aardappel

Het recept voor deze ovenfilotaart met zoete aardappel komt uit het kookboek Heel Holland Bakt mee – Seizoen 2019-2020.

Uit het boek: ‘Dit is natuurlijk niet echt een taart, maar goed. Af en toe iets hartigs na al die zoetigheid is bittere noodzaak.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    Heel Holland Bakt mee - Seizoen 2019-2020

    • Het bakboek bij de gezelligste bakwedstrijd van Nederland
    • Bak mee met de technische opdrachten van tv of probeer de nieuwe, echt makkelijke bakrecepten
    • Van vrolijke jamkoekjes tot echte Strooigoedtaart
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappels
  • 5 sjalotten
  • 225 g halloumi
  • 50 g boter, gesmolten
  • 250 g kleine pruimtomaatjes
  • 4 eieren
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 1 el tijm
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ pakje filodeeg (ontdooid in de verpakking)
  • 1 el nigellazaad

Verder nodig

Bereidingswijze

  • VOORBEREIDEN | Verwarm de oven voor tot 175 °C. Schil de zoete aardappels, snijd ze in plakjes (gebruik een mandoline als je die hebt). Snijd de sjalotten in ringen. Snijd de halloumi in blokjes van 1 cm. Halveer de pruimtomaatjes
  • TAART SAMENSTELLEN | Vet de ovenschaal in met gesmolten boter. Verdeel de aardappel, sjalot, halloumi en pruimtomaatjes over de taartvorm. Klop de eieren los en voeg de feta en tijm toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk het eiermengsel over de aardappel. Dek af met een vel filodeeg, bestrijk met boter en leg er nog een vel filodeeg ietwat verfrommeld op. Ga door tot het goed bedekt is met verschillende lagen filodeeg. Bestrijk elk vel telkens met boter en bestrooi het laatste vel ter garnering met nigellazaad.
  • BAKKEN | Bak de taart in het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als het filodeeg te donker wordt.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Heel Holland Bakt mee - Seizoen 2019-2020

    • Het bakboek bij de gezelligste bakwedstrijd van Nederland
    • Bak mee met de technische opdrachten van tv of probeer de nieuwe, echt makkelijke bakrecepten
    • Van vrolijke jamkoekjes tot echte Strooigoedtaart
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Heel Holland Bakt mee - Seizoen 2019-2020

  • Het bakboek bij de gezelligste bakwedstrijd van Nederland
  • Bak mee met de technische opdrachten van tv of probeer de nieuwe, echt makkelijke bakrecepten
  • Van vrolijke jamkoekjes tot echte Strooigoedtaart
24,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay