Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Ovenfilotaart met zoete aardappel

Ovenfilotaart met zoete aardappel

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappels
  • 5 sjalotten
  • 225 g halloumi
  • 50 g boter, gesmolten
  • 250 g kleine pruimtomaatjes
  • 4 eieren
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 1 el tijm
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • ½ pakje filodeeg (ontdooid in de verpakking)
  • 1 el nigellazaad

Verder nodig

Bereidingswijze

  • VOORBEREIDEN | Verwarm de oven voor tot 175 °C. Schil de zoete aardappels, snijd ze in plakjes (gebruik een mandoline als je die hebt). Snijd de sjalotten in ringen. Snijd de halloumi in blokjes van 1 cm. Halveer de pruimtomaatjes
  • TAART SAMENSTELLEN | Vet de ovenschaal in met gesmolten boter. Verdeel de aardappel, sjalot, halloumi en pruimtomaatjes over de taartvorm. Klop de eieren los en voeg de feta en tijm toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk het eiermengsel over de aardappel. Dek af met een vel filodeeg, bestrijk met boter en leg er nog een vel filodeeg ietwat verfrommeld op. Ga door tot het goed bedekt is met verschillende lagen filodeeg. Bestrijk elk vel telkens met boter en bestrooi het laatste vel ter garnering met nigellazaad.
  • BAKKEN | Bak de taart in het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als het filodeeg te donker wordt.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze ovenfilotaart met zoete aardappel komt uit het kookboek Heel Holland Bakt mee – Seizoen 2019-2020.

Uit het boek: ‘Dit is natuurlijk niet echt een taart, maar goed. Af en toe iets hartigs na al die zoetigheid is bittere noodzaak.’

Inkijkexemplaar van