Orecchiette met rucola & pecorino

Orecchiette met rucola & pecorino

Het recept voor deze orecchiette met rucola & pecorino komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Gennaro schrijft erover: “Dit gerecht met citroen, verse tomaat, wilde rucola, en de ansjovisjes die naar de zee ruiken, is een klassieker uit mijn geboortestad, Minori. Als je wilt kun je de orecchiette ook door een ander soort korte pasta vervangen.”

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten orecchiette met rucola & pecorino

Bereidingswijze

  • Begin met het voorbereiden van je ingrediënten. Snijd de knoflook, bleekselderij, rode peper en bosuitjes in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Kook de orecchiette al dente in een grote pan gezouten kokend water. Verhit intussen 5 eetlepels olie in een grote koekenpan op matig vuur. Doe er de knoflook, bleekselderij en de ansjovisfilets bij, bak ze 30 seconden en roer er dan de pepertjes en bosuitjes door. Laat de groenten een paar minuten zweten, of tot ze net zacht beginnen te worden – de saus moet vrij rauw blijven zodat de uitjes hun frisse smaak behouden.
  • Giet de orecchiette af, houd een kopje van het kookwater apart, en hussel ze door de saus. Voeg zo nodig een scheutje van het water toe om het lekker smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en het citroensap, en zet de pan van het vuur. Hussel er de tomaat en rucola door, en serveer met geschaafde pecorino, een drupje olie en desgewenst een snufje zwarte peper uit de molen.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 9.99

Dit recept komt uit dit boek

Het pastaboek

Gennaro Contaldo

  • 50 pasta-recepten van Gennaro Contaldo
  • Simpele, heerlijke seizoensgerechten
  • Van de absolute basis tot kick-ass maaltijden voor elke dag van de week