Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Mediterrane runderburgers

Mediterrane runderburgers

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Snijd de kapjes van de courgette. Rasp de courgette grof boven een snijplank en doe alles in een ruime mengkom. Pel de ui, rasp hem grof en doe hem in de kom met de courgette. Doe het rundertartaar, de knoflook, oregano, het basilicum, de tomatenpuree en flink wat zout en peper in de kom. Kneed alles met schone handen goed door elkaar.
  • Verdeel het vleesmengsel in 4 gelijke ballen en druk ze plat tot schijven van 2 cm dik. Bestrijk een antiaanbakpan met olie en zet de pan op laag vuur. Bak de burgers circa 10 minuten rustig, tot ze mooi bruin en gaar zijn; keer ze halverwege om. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • Snijd de ciabatta’s horizontaal doormidden. Leg ze met het snijvlak naar boven op een rooster onder de voorverwarmde ovengrill tot ze licht geroosterd zijn. Neem de broodjes uit de grill en leg ze opzij.
  • Leg de hete burgers op het rooster en leg er een plak mozzarella op. Zet de burgers 1-2 minuten onder de grill, tot de mozzarella gesmolten is.
  • Leg de onderste helft van de broodjes op een bord en beleg ze met tomaat en basilicum. Doe er wat balsamicoazijn en peper over. Dek af met een sissend hete burger, leg de bovenste helft van het brood erop en serveer direct. Wauw!

Tip

Voor nog minder calorieën gebruik je slechts twee broodjes en serveer je topless burgers, dat wil zeggen zonder brood bovenop. Dan bevat elke burger slechts 332 calorieën.

Het recept voor deze mediterrane runderburgers komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers). Al jaren toeren Dave Myers en Si King voor de BBC al etend door Engeland. Dat dit bekende duo iets teveel van hun baan hield, bleek. Want zoals bij velen van ons groeide met de jaren ook de taille. In het kookboek Echte mannen-dieet vind je al jouw favoriete gerechten met slanke oplossingen, en bewijst dit duo: diëten en lekker eten – het kan echt!

Over dit recept schrijven ze: “Iedereen houdt van burgers en deze kun je zelfs eten als je aan de lijn doet. Doe wat geraspte ui en courgette door het vlees, dan krijg je flinke burgers zonder veel extra calorieën toe te voegen en je zult zien dat niemand het verschil merkt – zo lekker is deze malse combi van rundergehakt, basilicum en mozzarella in dat knapperige ciabattabroodje.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van