Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Linzen met spinaziepesto en vis

Linzen met spinaziepesto en vis

1 / 5. 2

Ingrediënten linzen met spinaziepesto en vis

Verder nodig

  • hakmolentje

Bereidingswijze

  • Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de linzen bij het kokende water en kook ze in 20 minuten gaar. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit de sjalotsnippers. Voeg de venkel toe en bak kort mee. Plaats een deksel op de pan en smoor de venkel op laag vuur in circa 15 minuten gaar.
  • Was voor de pesto 50 gram spinazie en droog met behulp van een slacentrifuge of schone theedoek. Doe de spinazie, het basilicum, de pijnboompitjes en 2 teentjes gekonfijte knoflook (zonder schil) in een hakmolentje en hak fijn. Voeg circa 30 ml olijfolie toe en pureer tot een gladde pesto.
  • Giet de linzen af en voeg bij de venkel. Verhit nog 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de visfilets kort aan beide kanten. Bak de schijfjes citroen mee. Schep de spinaziepesto door het linzenmengsel. Serveer de linzen met de overige verse spinazie en de gebakken vis.

Tip

  • VARIATIE Vervang de linzen door tarly en kook deze in circa 12 minuten gaar. Ook lekker met de pesto van loof en de geroosterde peentjes (zie recept in het boek).
  • SNEL KLAAR Gebruik een blik gekookte linzen (400 g) in plaats van ongekookte. Spoel deze eerst even af voordat je ze opwarmt.
  • TIP Voeg pas zout toe aan de linzen als ze helemaal bereid zijn anders koken ze stuk. Of nog beter: bereid eerst het hele gerecht en proef. Indien nodig voeg je aan de maaltijd voor jezelf nog wat zout toe.
  • BABYHAPJE Geef je baby eerst een apart hapje van gekookte of gesmoorde en gepureerde venkel met gestoomde vis. Voeg in een later stadium, als je baby al wat structuur gewend is, enkele theelepels spinaziepesto en gekookte linzen toe.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze linzen met spinaziepesto en vis komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van