Het recept voor deze linzen en broccoli in één pan komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor voor het hele gezin.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel 250 gram (rode) linzen af en week ze ongeveer 3 uur in ruim water.
  • Schil 3 winterpenen en schaaf ze met een kaasschaaf in lange plakken.
  • Verhit 2 eetlepels kokosolie in een (hapjes)pan en bak daarin de wortelplakken. Voeg 2 fijngesneden knoflooktenen toe.
  • Giet de linzen door een vergiet en bak ze mee. Zorg dat alle olie goed verdeeld is. Voeg eventueel nog 1 eetlepel kokosolie toe.
  • Was 400 gram broccoli en snijd ze in kleine roosjes. Bak alles al omscheppend 10 minuten.

Tip

Variatietip:

  • Voeg tijdens het bakken van de knoflook een fijngesneden ui toe.

Verder:

  • Bestrooi met zaad of blanke amandelen.
  • Linzen kunnen overgevoeligheid veroorzaken. Kies in de plaats daarvoor een andere groentesoort – bloemkool bijvoorbeeld.
  • Voeg (roer)ei of kipfiletblokjes toe aan het gerecht.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 16.99

Dit recept komt uit dit boek

Natuurlijk lekker

Wijnanda Hogendoorn

  • Gezond eten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen
  • 200 makkelijk te bereiden recepten
  • Een gids voor gezond en lekker eten voor het hele gezin