Lamsvlees met granaatappels & honing

Lamsvlees met granaatappels & honing

Het recept voor dit langzaam gegaarde lamsvlees met granaatappels & honing komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert Diana Henry om élke dag lekker te eten.

Over dit recept schrijft ze: “Makkelijk, lekker en exotisch: echt iets voor een lange, luie weekendlunch of avondmaaltijd. Het vlees moet bijna uit elkaar vallen, maar de braadtijd wisselt per seizoen. Begin dus na 4 uur te controleren.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 24.99

    Simpel

    Diana Henry

Ingrediënten

  • Voor het vlees
  • 2 kg lamsschouder met bot
  • 9 tenen knoflook, grof gehakt
  • grof zeezout
  • peper
  • blaadjes van een klein bosje munt, gescheurd
  • 4½ el granaatappelmelasse
  • 4½ el vloeibare honing
  • 4 el olijfolie
  • sap van 4 citroenen
  • Opdienen met
  • 1 granaatappel of 225 g granaatappelpitten
  • blaadjes van een klein bosje munt, gescheurd
  • 4 tenen knoflook, fijngewreven
  • 400 g Griekse yoghurt
  • plat brood of couscous
  • salade van waterkers of spinazie, zonder grove stelen

Bereidingswijze

  • Prik het vlees overal diep in. Wrijf de knoflook in een vijzel fijn met het zout – dat werkt als schuurmiddel. Wrijf er ook de andere ingrediënten voor het vlees door, te beginnen met de munt.
  • Leg het vlees op twee grote, kruislings op elkaar liggende vellen aluminiumfolie, leg dat in een braadslee en trek de zijkanten omhoog zodat er geen marinade uit loopt. Overgiet het vlees met marinade en keer het om. Zet het ca. 12 uur afgedekt in de koelkast.
  • Breng het vlees weer op kamertemperatuur en verhit de oven tot 200 °C. Trek de folie over het vlees en maak er een soort tent van. Zet het in de oven en verlaag de oventemperatuur meteen tot 160 °C. Braad 4-5 uur en bedruip regelmatig; je moet het vlees met een vork uit elkaar kunnen trekken. (De braadtijd wisselt afhankelijk van de leeftijd van het dier; begin na 4 uur te controleren.)
  • Meng de granaatappelpitten met de munt en doe de knoflook bij de yoghurt. Snipper het vlees aan tafel en geef er de yoghurt, granaatappel, munt, plat brood of couscous en een salade van waterkers en spinazie (bijvoorbeeld met walnoten of hazelnoten) bij.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 24.99

    Simpel

    Diana Henry

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99

Dit recept komt uit dit boek

Simpel

Diana Henry