Het recept voor deze lamscurry komt uit het kookboek Het beste van Kookschrift van een Kookgek van Joop Braakhekke. Lekker met broccol en bloemkool, gefrituurd met tomatensaus en perentaart toe (recepten in het boek).

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 500 g lamslappen
  • 100 g boter
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • ½ tl fijngesneden verse gemberwortel
  • 2 vleestomaten, ontveld en in plakken
  • 2 tl koenjit, tijm, laurierblad
  • peper
  • zout
  • 1 tl verse fijngesneden sereh
  • evt. 1 el citroensap
  • 2 el Bulgaarse yoghurt

Bereidingswijze

  • Snijd het lamsvlees in blokjes en peper en zout ze. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Laat ui, knoflook en gember even meekleuren.
  • Voeg de plakken tomaat, de kruiden, sereh, yoghurt en zoveel warme bouillon toe dat het vlees net is bedekt.
  • Laat de curry circa 50 minuten zachtjes stoven met het deksel bijna dicht op de pan. Schep van tijd tot tijd om.

Tip

Haal het vlees eens bij een Turkse slager, geitenvlees mag ook. U kunt op dezelfde manier een curry maken van varkensvlees of kip. De stooftijden worden dan iets korter.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 18.5
  • Ode aan topkok Joop Braakhekke
  • Eenvoudige en tijdloze gerechten vol joie de vivre: proef het plezier van je bord!
  • Zijn beste brasserieklassiekers, aangevuld met de mooiste verhalen en foto’s uit Joops rijk gevulde leven