Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Krieltjes en bloemkool uit de oven

Krieltjes en bloemkool uit de oven

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 400 g krieltjes
  • 1 bloemkool
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • versgemalen zout
  • 50 g walnoten
  • 1/2 el honing

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). Snijd de krieltjes in kleine stukjes en breek de bloemkool in roosjes.
  • Snipper de rode ui en pel de tenen knoflook. Leg de krieltjes, de knoflook en de ui in een ovenschaal.
  • Voeg de olijfolie en een beetje grof zout toe en meng goed.
  • Gaar de krieltjes 15 minuten in de oven en voeg vervolgens de bloemkool toe.
  • Laat de groenten nog 25 tot 35 minuten in de oven, totdat de krieltjes en de bloemkool gaar zijn.
  • Verkruimel de walnoten en rooster kort met de honing in een pan. Voeg de walnoten toe aan de groenten.

Tip

Heb je restjes groenten over?

Dan kun je daar prima een pizza mee beleggen of een groentetaart mee vullen. Zo maak je restjes groente op en bespaar je geld. Je kunt iedere twee weken zo’n restjes-gerecht bereiden om je groentela leeg te maken.

 

Gezond eten duur? Onzin! Jennifer en Sven van Voedzaam & Snel tonen met de makkelijke recepten in hun nieuwste kookboek 50x lekker gezond en betaalbaar eens en voor altijd dat bewust koken ook nog eens ontzettend betaalbaar is.

Wie slim koopt en slim kookt, eet elke dag een verse, voedzame en snelle maaltijd binnen budget. Wie goed voor zichzelf zorgt, kan de wereld aan!

Meer recepten? Bestel het boek hier of neem een kijkje bij onze andere gezonde recepten!

Credits afbeelding: Sven Ter Heide

Inkijkexemplaar van