Kip met meelballetjes (Broodbuik)

Kip met meelballetjes (Broodbuik)

Het recept voor deze kip met meelballetjes komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je helpt tarwevrij eten in de praktijk te brengen, met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken!

Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Als het met tarwe kan, kunnen wij het ook zonder. In dit recept doen we dat met meelballetjes. Normaal gesproken zou je die met tarwebloem maken, maar wij gebruiken amandelmeel. Het resultaat is minstens even lekker. Ik doe graag een theelepel gedroogde rozemarijn door het deeg voor extra smaak.”

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 14.99

    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 2 el boter of kokosolie, in 2 porties verdeeld
  • 8 kippendijen, zonder bot en vel
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 portie Basiskoekjesdeeg (zie boek)
  • 120 g sour cream of dikke kokosmelk

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verhit 1 eetlepel boter of olie in een braadpan met dikke bodem op halfhoog vuur. Bak de kip in 5 minuten, onder af en toe omdraaien, aan alle kanten goudbruin. Doe het vlees over op een bord en zet dat apart.
  • Verhit de andere eetlepel boter of olie in dezelfde pan. Bak de ui, wortel en selderij 5 minuten, onder af en toe roeren, tot de ui glazig wordt. Voeg de bouillon, de tijm en de gebakken kippendijen toe. Draai het vuur hoog en breng de bouillon aan de kook. Zet de pan, zonder deksel, 20 minuten in de oven.
  • Maak intussen het koekjesdeeg. Haal de pan uit de oven en roer de sour cream of kokosmelk door de soep. Zet de oventemperatuur op 200 °C.
  • Doe acht dotjes koekjesdeeg in de kippensoep en zet de pan zonder deksel 15 minuten in de oven. Dek de pan dan af en laat hem nog 15 minuten in de oven tot een thermometer in de dikste delen van de kip 80 °C aangeeft.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 14.99

    Broodbuik kookboek

    William Davis

    • Verlies overgewicht en word gezonder
    • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
    • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 14.99

Dit recept komt uit dit boek

Broodbuik kookboek

William Davis

  • Verlies overgewicht en word gezonder
  • 150 lekkere recepten zonder tarwe en gluten
  • Met handige boodschappenlijstjes, basisingrediënten en hulpmiddelen voor jouw eigen Broodbuikkeuken