Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Kikkererwten met spinazie

Kikkererwten met spinazie

0 / 5. 0

Ingrediënten Kikkererwten met spinazie

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Week 400 gram kikkererwten, ongeveer 8 uur, in ruim water. Giet ze af en kook ze in 90 minuten in ruim water. Zet het vuur uit, maar giet de kikkererwten niet af.
  • Haal 400 gram kikkererwten uit de pan en stamp ze (met een pureestamper of vork) fijn. Er blijven grove kruimels over.
  • Verhit in een (hapjes)pan 2 eetlepels kokosolie. Bak daarin 2 teentjes knoflook (uitgeperst of geraspt), 100 gram havermout en de fijngeprakte kikkererwten.
  • Voeg 400 gram kookvocht toe en laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. Voeg meer kookvocht toe wanneer dat nodig is.
  • Voeg ten slotte 200 gram spinazie en de overige kikkererwten toe. Warm alles een paar minuten door.
  • Strooi er sesamzaadjes over.

Tip

Variatietips:

  • Bak een ui mee met de knoflook en havermout.
  • Gebruik broodkruimels in plaats van havermout.

Verder:

  • Let bij een glutenallergie op de havermout; is die glutenvrij? Neem anders boekweitgrutten of glutenvrije broodkruimels.
  • Vervang de spinazie bij een overgevoeligheid daarvoor (bijv. bij een histamineallergie). Kies voor een andere gekleurde groente – fijngesneden broccoliroosjes, courgetteblokjes of peultjes.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze kikkererwten met spinazie komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn. Het boek bevat meer dan 200 makkelijk te bereiden recepten volgens het Genesis-principe: natuurlijke voedingsmiddelen vol vitaminen en mineralen. Denk daarbij aan (onbewerkte) granen, bonen en peulvruchten, noten en zaden, groenten en fruit, kruiden en specerijen. Met deze ingrediënten bereid je talloze heerlijke gerechten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor voor het hele gezin.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van