Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Kikkererwten met aardappel en pompoen

Kikkererwten met aardappel en pompoen

0 / 5. 0

  • 4 (of 2 volwassenen en 4 kinderen)
  • Wijnanda Hogendoorn
  • Hoofdgerecht

Ingrediënten kikkererwten met aardappel en pompen

  • 200 g kikkererwten
  • 500 g pompoen
  • 6 el olie
  • 1 kg aardappelen
  • 2 el kokosolie
  • 300 g (winter)postelein

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Week 200 gram kikkererwten in 8 uur. Kook ze in 90 minuten gaar.
  • Snijd een (halve) pompoen (ongeveer 500 gram) in stukken, besprenkel met 3 eetlepels olie en rooster de pompoenstukken in 20 minuten op 200 graden in de oven.
  • Besprenkel de kikkererwten met 3 eetlepels olie en strooi ze over de pompoen. Rooster alles nog 15 minuten.
  • Stoom 1 kilo aardappelen gaar. Stamp ze met 2 eetlepels kokosolie en 300 gram (winter)postelein tot een grove puree.
  • Schep de geroosterde groenten door de puree.

Tip

  • Kruidentip: koriander
  • Variatietips: Vervang de pompoen door courgette. Of maak dit gerecht met 200 gram linzen en laat de kikkererwten weg. Week de linzen ongeveer 8 uur, dep ze droog en schep ze om met de gesmolten kokosolie.
  • Vervang bij een overgevoeligheid voor postelein de groente door fijngesneden boerenkool.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze kikkererwten met aardappel en pompoen komt uit het boek Natuurlijk lekker van Wijnanda Hogendoorn.

Inkijkexemplaar van