Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Kerrie-kurkuma frittata

Kerrie-kurkuma frittata

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 el roomboter
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 50 g boerenkool fijngesneden
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • peper
  • zout
  • 5 eieren
  • 100 g feta
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl kurkuma

Bereidingswijze

  • Verhit de roomboter in een grote koeken- of hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de boerenkool en de tomaatjes toe en bak deze circa 3 minuten mee. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Klop de eieren los en meng met de feta. Houd eventueel wat feta apart voor de garnering. Breng op smaak met de kerrie, kurkuma en wat peper en verdeel het eimengsel over de groenten.
  • Laat de frittata met de deksel op de pan 8-10 minuten stollen. Bestrooi met de feta die je over hebt.

Tip

Maak er een lekkere salade bij van de boerenkool die je over hebt, samen met cherrytomaatjes, feta en 1 eetlepel olijfolie.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Dit recept voor kerrie-kurkuma frittata komt uit het kookboek Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten van PS. Food & Lifestyle (PowerSlim), een door diëtisten en coaches ontwikkeld leefstijlprogramma voor het bereiken en behouden van je ideale gewicht. Het boek bevat 70 koolhydraatarme recepten (binnen 30 minuten klaar!), adviezen en handige weekmenu’s.

Kcal 411 | Koolhydraten 7 g | Eiwitten 25 g | Vet ten 31 g | Vezels 3 g

Inkijkexemplaar van



Gezond en koolhydraatarm genieten

PS Food & Lifestyle

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Bereik en behoud je ideale gewicht met PS. food & lifestyle (PowerSlim)
  • 70 koolhydraatarme recepten voor ontbijt, lunch, tussendoor en diner, met maximaal tien ingrediënten & binnen dertig minuten op tafel
  • Adviezen, voorbeeldmenu’s en handige tips van voedingscoaches
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔