Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven

Kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven

0 / 5. 0

Ingrediënten kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven

  • 20 g boter
  • 2 plakken gerookt ontbijtspek, in repen van 1 cm
  • ½ rode ui, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g kabeljauwfilet, huid verwijderd, in stukjes van 2 cm
  • 400 g gehakte tomaten, blik
  • 8 ontpitte zwarte olijven
  • 1 bol mozzarella, in stukken
  • 20 g pijnboompitten
  • basilicumblaadjes, voor erbij (naar keuze)

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg het spek en de ui toe en bak ze 2 minuten tot de ui zacht wordt en het spek gaar is. Voeg de knoflook toe en fruit deze 30 seconden mee.
  • Doe de stukken kabeljauw erbij en bak ze, al roerend, 2 minuten. Doe de tomaten erbij en breng ze aan de kook. Zet het vuur op sudderstand en bak alles nog 2-3 minuten.
  • Voeg de olijven en mozzarella toe, haal de pan van het vuur en laat de mozzarella smelten.
  • Serveer de kabeljauw met de pijnboompitten erop en met eventueel de basilicumblaadjes.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. In Fit in 15 laat hij je zien hoe je met een kwartiertje koken en een kwartiertje sporten per dag vet verliest en spiermassa kweekt, zonder dat je minder hoeft te gaan eten. Het dieetboek van de succesvolle bodycoach bevat 100 gezonde en slanke recepten voor 15 minuten maaltijden die lekker zijn en goed vullen. Daarnaast leert Joe je 15 minuten workouts van zijn High Intensity Interval Training waarmee je lekker snel veel vet verbrandt.

Over dit recept (vooraf te maken en goed in te vriezen!) schrijft hij: “Dit is een simpel en heerlijk gerecht gebaseerd op een klassieke Franse combinatie. Als je geen kabeljauwfan bent, kun je een andere witvis gebruiken.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van