Indobowl

Indobowl

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 3 lente-uien
  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • 1/2 komkommer
  • 1 winterpeen
  • 200 g tahoe, in blokjes van 1 cm
  • 200 g gekookte lontong, in blokjes
  • 40 g jonge spinazie
  • 1/2 bosje koriander, alleen de blaadjes
  • 100 g ongezouten cashewnoten, gehakt
  • 2 tl geroosterde sesamzaadjes
  • zonnebloemolie, om te bakken
  • Voor de sojavinaigrette:
  • 50 ml sojasaus
  • sap van 1 citroen
  • 1 1/2 el rietsuiker
  • 1 el water
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Snijd de lente-uien in dunne ringetjes.
  • Halveer de mango en avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van gelijke grootte.
  • Schil de komkommer en schaaf of snijd hem in dunne plakjes.
  • Schil ook de winterpeen en snijd hem in dunne staafjes.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tahoeblokjes gelijkmatig bruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de lente-ui, mango, avocado, komkommer, winterpeen, tahoe en lontong over vier kommen.
  • Garneer met de spinazie, koriander, cashewnoten en sesamzaadjes.
  • Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en verdeel de helft van de vinaigrette over de bowls.
  • Serveer de rest er in een kannetje bij.

 

Boekoe Kita Green is de vega opvolger van Boekoe Kita, het succesvolle, en eerste moderne kookboek over de Indische keuken met recepten en verhalen. Nu is het tijd voor de next generation! In Boekoe Kita Green komen 30’ers, 40’ers en 50’ers met Indische roots aan het woord. Geboren en getogen in Nederland, maar met net zulke mooie verhalen en herinneringen over wat hen en hun kookstijl typisch Indisch anno 2022 maakt: namelijk vegetarisch.

Meer recepten? Bestel het boek hier!

Inkijkexemplaar van