Gnocchi soep Italiaans

Gnocchi soep Italiaans

Het recept voor deze Italiaanse gnocchi soep komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Laten we je geheugen eens even opfrissen. Denk terug aan de basisschool. Hoeveel smaken zijn er? Als je je herinnert dat het er vier zijn (bitter, zoet, zout en zuur), heb je het tegenwoordig bij het verkeerde eind. Er is ook nog een vijfde smaak, die umami wordt genoemd, een Japans woord dat wordt gebruikt om iets te beschrijven wat hartig is. Deze hartige soep barst van de umami. Geraspte Parmezaanse kaas is een must als ik de subtiele umami-smaak aan soepen wil toevoegen. Ik bewaar geraspte kaas altijd in de diepvries tot ik hem nodig heb.”

Gina Homolka kreeg twee kinderen en dat leverde haar een paar extra kilo’s op. Die wilde ze graag verliezen, maar belangrijker nog vond ze om haar gezin en zichzelf een gezonde maaltijd voor te zetten. Ze ontwikkelde haar eigen levensstijl en deelde haar heerlijke recepten op haar blog, skinnytaste.com. De inspirerende, slanke recepten vormden de basis voor het kookboek Skinny Taste, vol smaakvolle, gezonde recepten voor het hele gezin. De blogs en het kookboek wekten de interesse van grote aantallen fans, onder wie Oprah Winfrey en passen naadloos in de trend van gezonde voeding en gezond leven. De recepten zijn gemakkelijk te bereiden en smaakvol in beeld gebracht.

Ingrediënten gnocchi soep

  • 3 el bloem
  • 400 g verse milde Italiaanse kippenworst, zonder vel
  • 1,8 l zoutarme kippenbouillon
  • 240 ml magere melk
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
  • 2 grote geroosterde rode paprika’s, uit de pot of zelfgemaakt (zie recept in het boek)
  • ½ tl versgemalen zwarte peper, plus meer naar behoefte
  • 450 g gnocchi
  • 90 g jonge spinazie, fijngesneden
  • 2 el fijngehakte verse basilicum
  • versgeraspte Parmezaanse kaas, bij het serveren (optioneel)

Bereidingswijze

  • Meng in een kleine kom 120 ml koud water en de bloem.
  • Verhit een grote pan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur. Voeg de worst toe en bak die al roerend met een houten lepel in 4 minuten rul en lichtbruin.
  • Voeg 120 ml water, bouillon en melk toe en breng aan de kook. Voeg de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, geraspte kaas (indien gebruikt), geroosterde paprika en zwarte peper toe en breng opnieuw aan de kook. Leg het deksel half op de pan, draai het vuur omlaag en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken tot de groenten zacht zijn. Haal het deksel van de pan, roer het meelpapje erdoor en blijf roeren terwijl de soep aan de kook gebracht wordt.
  • Voeg de gnocchi, spinazie en basilicum toe. Laat doorkoken tot de gnocchi naar de oppervlakte drijven en opzwellen (of volg de instructies op de verpakking) en de soep dikker wordt. Breng op smaak met zwarte peper. Schep de soep in 8 soepkommen en bestrooi eventueel gelijkmatig met geraspte Parmezaanse kaas.

Tip

Om tijd te besparen koop ik verse gnocchi in een Italiaanse winkel bij mij in de buurt. Je kunt zelfs gekoelde, gedroogde of bevroren gnocchi in de supermarkt vinden. En als je deze soep extra snel wilt klaarmaken, kun je geroosterde paprika uit de pot gebruiken.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99

Dit recept komt uit dit boek

Skinny taste

Gina Homolka

  • Smaakvol, gezond koken voor het hele gezin
  • Inspirerende, slanke recepten
  • Makkelijk te bereiden