Gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus
- 2
- Niven Kunz
- Hoofdgerecht
Ingrediënten
- olijfolie, om in te bakken
- 1 teen knoflook, geperst
- 500 g gnocchi
- zout
- peper
- 30 g basilicum, fijngesneden
- 200 g groene aspergetips, gehalveerd
- 200 g verse spinazie
- Voor de tomatensaus
- olijfolie, om in te bakken
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 rode peper, in ringetjes
- 400 g honingtomaten
- 100 ml groentebouillon
Verder nodig
- staafmixer
Bereidingswijze
- Maak eerst de tomatensaus. Verhit wat olijfolie in een hoge pan en fruit de knoflook en rode peper aan. Voeg vervolgens de honingtomaten en groentebouillon toe. Laat inkoken en pureer vervolgens grof met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook aan. Voeg de gnocchi toe en bak ze tot ze mooi bruin kleuren. Breng op smaak met wat zout en peper. Doe daarna de tomatensaus en de helft van het basilicum erbij. Dek de pan af en stoof de gnocchi beetgaar. Voeg de aspergetips toe en gaar ze kort mee. Doe als laatste de spinazie erbij en laat hem slinken.
- Schep de gnocchi op een schaal en garneer met de rest van het basilicum.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus komt uit het kookboek Groente menu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. In dit boek vind je de leukste voor-, hoofd-, en nagerechten voor etentjes thuis met sterrentouch. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster.
Deze gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus is onderdeel van gerechten voor een Italiaans avondje!
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Thuis toveren met groente
- De leukste voor-, hoofd-, en nagerechten voor etentjes thuis met sterrentouch
- Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster