Gnocchi-groenten traybake

Gnocchi-groenten traybake

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 400 g gnocchi (let op welke je koopt: glutenvrij, lactosevrij)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rozemarijn
  • zout
  • peper
  • 250 g cherrytomaten
  • versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 15 g verse basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snij de paprika’s in stukjes van 3 cm, de courgette in halve plakjes en snij de ui in dunne parten. Verdeel de gesneden groente en de gnocchi over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de rozemarijn en zout en peper naar smaak. Meng goed door elkaar zodat alles licht met olijfolie is bedekt.
  • Rooster de groente en gnocchi in het midden van de oven in ca. 20 min. beetgaar. Schep na 10 min. om en verdeel dan de cherrytomaten ertussen.
  • Verdeel over vier kommen en bestrooi met de kaas en grofgehakte basilicum.

Tip

  • Voor de verstokte carnivoren: dit gerecht is ook lekker met kip. Vooral als je de kipstukjes eerst wentelt in een paar eetlepels pesto arrabbiata voordat je ze met de groenten in de oven doet.
  • Er zijn gnocchi die worden gemaakt van aardappel. Die zijn glutenvrij. Maar let op bij het kopen, want soms worden ze van bloem gemaakt of van een mengsel van aardappel en bloem.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze gnocchi-groenten traybake, een Italiaanse ovenschotel met paprika, courgette, tomaatjes en gnocchi, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten.

Over dit recept uit het boek: ‘De nieuwste benaming voor smijt-alles-bij-elkaar is traybake of sheet pan dinner. Je kunt het ook een ovenschotel noemen, want dat is het natuurlijk, maar dat bekt veel minder lekker. Schalen of pannen heb je niet nodig, alleen de bakplaat uit de oven.’

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Inkijkexemplaar van



Het handige Super Family Kookboek

Nanja Toebak

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Culinaire flexibiliteit, snelheid en vooral gemak voor zelfs de grootse keuken-chaoot
  • Handige tips en lekkere recepten
  • Voor moderne gezinnen: eetweigeraars, pubers, flexitariërs, weekendkokers & aanschuivers
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔