Gevulde pasta met pesto en spinazie

Gevulde pasta met pesto en spinazie

Het recept voor deze gevulde pasta met pesto en spinazie komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Pastaschelpen kun je los eten, het kan… Maar ik zou het niet doen. Wat ik wel zou doen? Ze vullen! Met pesto, kaassaus en nog veel meer lekkers.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Easy Vegan Feelgood

    Sanne van Rooij

    • Voel je blijvend goed, fit en energiek met een vegan feelgood life
    • 85 heerlijke Italiaanse, plantaardige recepten
    • Van de makers van het beste vegan kookboek van 2018
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Sojavrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • Pasta
  • 200 g grote pastaschelpen
  • Pesto
  • 1 teen knoflook
  • 100 g amandelen met vlies
  • 50 g vers basilicum
  • 100 ml olijfolie
  • snuf versgemalen peper
  • snuf zeezout
  • Spinazie-kikkererwtenvulling
  • 1 el olijfolie, om in te bakken
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 g spinazie
  • 100 g kikkererwten
  • Vegan kaassaus
  • 150 g haverroom (of sojaroom)
  • 20 g edelgistvlokken
  • 2 tl maizena
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl knoflookpoeder

Verder nodig

  • keukenmachine
  • knoflookpers
  • steelpan
  • ovenschaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de pastaschelpen in ongeveer 6 minuten al dente.
  • Pel intussen voor de pesto de knoflook. Doe die met de amandelen en het basilicum in de keukenmachine en maal fijn. Voeg al draaiende de olijfolie toe tot er een smeuïge pesto ontstaat (als je niet alle olijfolie gebruikt, is dat helemaal niet erg). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit voor de spinazievulling de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Pel en snipper intussen de ui en pers de knoflook. Fruit ze samen in de pan tot ze glazig zijn. Voeg de spinazie toe en bak mee tot hij geslonken is.
  • Doe voor de vegan kaassaus alle ingrediënten in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat ongeveer 1 minuut doorkoken tot de saus dikker wordt.
  • Doe de pasta in de ovenschaal en vul deze met de gebakken spinazie, kikkererwten en pesto. Verdeel de vegan kaassaus erover, zet in de oven en bak het gerecht 10 minuten.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Easy Vegan Feelgood

    Sanne van Rooij

    • Voel je blijvend goed, fit en energiek met een vegan feelgood life
    • 85 heerlijke Italiaanse, plantaardige recepten
    • Van de makers van het beste vegan kookboek van 2018
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Easy Vegan Feelgood

Sanne van Rooij

  • Voel je blijvend goed, fit en energiek met een vegan feelgood life
  • 85 heerlijke Italiaanse, plantaardige recepten
  • Van de makers van het beste vegan kookboek van 2018
21,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay