Gevulde inktvis

Gevulde inktvis

0 / 5. 0

Ingrediënten gevulde inktvis

  • 4 inktvissen (ongeveer 500 gram)
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • broodkruimels
  • biologisch ei
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • gehakte peterselie
  • water of witte wijn

Verder nodig

  • tandenstokers

Bereidingswijze gevulde inktvis

  • Neem 4 inktvissen (ongeveer 500 gram voor 4 personen) en maak ze schoon: pak de tentakels van de inktvissen vast en trek ze voorzichtig los van de zak; zo verwijder je ook de ingewanden. Haal het ‘bot’ van de inktvis uit de zak en spoel de binnenkant goed schoon. Verwijder ook de ogen en de bek van de inktvis. Je kunt natuurlijk ook de visboer vragen dit te doen.
  • Hak de tentakels fijn.
  • Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en bak de tentakels 5 minuten met zout, peper en 1 teentje knoflook. Zet ze opzij.
  • Rooster vervolgens 100 gram broodkruimels in een beetje olijfolie in dezelfde pan.
  • Meng de tentakels met 1 biologisch ei, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en een snufje peper en zout naar smaak. Vul met een lepel de zakken van de 4 inktvissen voor de helft met de tentakels.
  • Steek de inktvissen dicht met een tandenstoker en bak ze een paar minuten in een koekenpan in 2 eetlepels olie. Blus af met een beetje water of witte wijn.
  • Leg vervolgens het deksel op de pan en laat de inktvissen nog ongeveer 20 minuten op laag vuur stoven.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Dit recept voor gevulde inktvis komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van