Gevulde inktvis

Gevulde inktvis

Dit recept voor gevulde inktvis komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Eten met Franciscus

    Roberto Alborghetti

    • Over de visie van Paus Franciscus op eten: dé manier om relaties te bouwen, herinneringen en cultuur over te dragen en bewust met de schepping om te gaan
    • Zijn favoriete recepten én specialiteiten
    • Over Paus Franciscus: zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten gevulde inktvis

  • 4 inktvissen (ongeveer 500 gram)
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 teentje knoflook
  • broodkruimels
  • biologisch ei
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • gehakte peterselie
  • water of witte wijn

Verder nodig

  • tandenstokers

Bereidingswijze gevulde inktvis

  • Neem 4 inktvissen (ongeveer 500 gram voor 4 personen) en maak ze schoon: pak de tentakels van de inktvissen vast en trek ze voorzichtig los van de zak; zo verwijder je ook de ingewanden. Haal het ‘bot’ van de inktvis uit de zak en spoel de binnenkant goed schoon. Verwijder ook de ogen en de bek van de inktvis. Je kunt natuurlijk ook de visboer vragen dit te doen.
  • Hak de tentakels fijn.
  • Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en bak de tentakels 5 minuten met zout, peper en 1 teentje knoflook. Zet ze opzij.
  • Rooster vervolgens 100 gram broodkruimels in een beetje olijfolie in dezelfde pan.
  • Meng de tentakels met 1 biologisch ei, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en een snufje peper en zout naar smaak. Vul met een lepel de zakken van de 4 inktvissen voor de helft met de tentakels.
  • Steek de inktvissen dicht met een tandenstoker en bak ze een paar minuten in een koekenpan in 2 eetlepels olie. Blus af met een beetje water of witte wijn.
  • Leg vervolgens het deksel op de pan en laat de inktvissen nog ongeveer 20 minuten op laag vuur stoven.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Eten met Franciscus

    Roberto Alborghetti

    • Over de visie van Paus Franciscus op eten: dé manier om relaties te bouwen, herinneringen en cultuur over te dragen en bewust met de schepping om te gaan
    • Zijn favoriete recepten én specialiteiten
    • Over Paus Franciscus: zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Eten met Franciscus

Roberto Alborghetti

  • Over de visie van Paus Franciscus op eten: dé manier om relaties te bouwen, herinneringen en cultuur over te dragen en bewust met de schepping om te gaan
  • Zijn favoriete recepten én specialiteiten
  • Over Paus Franciscus: zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay