Gesmoorde kip met groene olijven en ingelegde citroen

Gesmoorde kip met groene olijven en ingelegde citroen

Het recept voor deze gesmoorde kip met groene olijven en ingelegde citroen komt uit Het gezonde darmen kookboek van voedingsdeskundige Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “De combinatie van specerijen, citroen en kruiden geven deze op de Turkse keuken geïnspireerde eenpansmaaltijd heel veel smaak. Het gerecht is ideaal als doordeweekse maaltijd omdat het van tevoren kan worden bereid. Serveer met bloemkool (zoals uitgelegd in het boek) of paleobrood, als je dat lekker vindt. Een lepel zuurkool of ingelegde groenten erbij geeft het gerecht een probiotische kick.”

Olijven zijn een goede bron van polyfenolen, die de groei van heilzame darmbacteriën bevorderen, en gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Het gerecht bevat ook eiwitten, ontstekingsremmende en darmherstellende ingrediënten en gezonde vetten.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het gezonde darmen kookboek

    Christine Bailey

    • 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren
    • Meer dan 70 recepten voor een rustige en gezonde buik
    • Een einde aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten gesmoorde kip

Verder nodig

Bereidingswijze gesmoorde kip

  • Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Doe de saffraan in een kleine vijzel en maak fijn. Zet apart.
  • Kruid de kip met zout en peper. Verhit de olie in een vuurvaste stoofpan op halfhoog vuur en bak de kip rondom in 2-3 minuten bruin. Neem de kip uit de pan en leg apart.
  • Voeg sjalot, knoflook, saffraan, kurkuma, koriander en komijn toe. Bak 5 minuten zachtjes tot de sjalot zacht is. Doe de kip terug in de pan en strooi de tomaten en olijven erover.
  • Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Dek af en zet 45 minuten in de oven, tot de kip zacht en gaar is. Roer de ingelegde citroen en peterselie erdoor en serveer met paleobrood, als je dat lekker vindt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het gezonde darmen kookboek

    Christine Bailey

    • 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren
    • Meer dan 70 recepten voor een rustige en gezonde buik
    • Een einde aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het gezonde darmen kookboek

Christine Bailey

  • 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren
  • Meer dan 70 recepten voor een rustige en gezonde buik
  • Een einde aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën
20,00
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay