Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gehaktballen met pasta

Gehaktballen met pasta

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 400 g gehakte tomaten, blik
  • 12 (ca. 400 g) kant-en-klare kalkoengehaktballen (of zie recept in het boek om ze zelf te maken)
  • 2 grote handen jonge bladspinazie
  • peper
  • zout
  • 400 g verse tagliatelle
  • 1/2 bosje basilicum, alleen de blaadjes, grof gehakt

Verder nodig

  • Pastapan
  • Koekenpan met deksel

Bereidingswijze

  • Breng eerst een grote pan water aan de kook voor de pasta.
  • Verhit in een grote koekenpan of een andere grote pan de kokosolie op middelhoog tot hoog vuur. Doe de ui, knoflook en tijm in de pan en fruit ze, onder regelmatig roeren, 2 minuten tot de ui en knoflook zacht worden. Giet de tomaten erbij en breng ze aan de kook. Laat voorzichtig de gehaktballen in de saus glijden, zet dan het vuur op sudderstand en leg een deksel op de pan. Heb je geen passend deksel, dan kun je ook een groot bord of bakblik gebruiken. Laat de gehaktballen in circa 6 minuten gaarsudderen. Controleer door in een van de gehaktballen te snijden of er geen rauwe roze stukjes meer te zien zijn. Voeg de spinazie toe aan de saus en roer tot de groente geslonken is. Strooi er peper en zout over en neem de pan van het vuur.
  • Kook de tagliatelle circa 2 minuten. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Meng ongeveer de helft van de gehaktballen en de saus met de pasta. Verdeel de pasta met saus over twee borden, lepel de resterende saus erover en garneer het gerecht met basilicum.

Tip

Dit gerecht is goed van tevoren te maken en in te vriezen (alleen de gehaktballen, niet de pasta).

Het recept voor deze grote sappige gehaktballen met pasta komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. In Fit in 15 laat hij je zien hoe je met een kwartiertje koken en een kwartiertje sporten per dag vet verliest en spiermassa kweekt, zonder dat je minder hoeft te gaan eten. Het dieetboek van de succesvolle bodycoach bevat 100 gezonde en slanke recepten voor 15 minuten maaltijden die lekker zijn en goed vullen. Daarnaast leert Joe je 15 minuten workouts van zijn High Intensity Interval Training waarmee je lekker snel veel vet verbrandt.

Over dit recept schrijft hij: “Ja, je ziet het goed, pasta! Wees maar niet bang, je kunt pasta eten en toch vet verbranden. Door deze berg voedsel voel je je een kampioen als je bord leeg is. Verse pasta is sneller klaar, maar het is niet essentieel. En vind je geen kalkoengehaktballen, dan werken varkens- of rundergehaktballen net zo goed.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van