Frittata met tomaten en brie

Frittata met tomaten en brie

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 knoflookteentje
  • 2 takjes basilicum
  • 3 takjes tijm of 1 el gedroogde tijm + extra ter garnering
  • 250 g tomatenmix
  • 100 g brie
  • 6 eieren
  • 200 g volle kwark
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • snufje zout
  • peper naar smaak
  • 1 tl roomboter

Verder nodig

  • quichevorm 25 cm of een ronde ovenschaal

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Hak de knoflook en basilicum fijn, ris de blaadjes tijm van de takjes, was de tomaatjes en halveer ze. Snijd de brie in dunne plakken.
  • Klop in een grote kom de eieren los, samen met de volle kwark en geraspte kaas. Voeg de knoflook, tijm, het basilicum en de tomaatjes, zout en peper toe aan het eimengsel en meng alles goed door elkaar.
  • Vet de quichevorm of ovenschaal in met de roomboter en giet het eimengsel erin. Verdeel als laatste de brie over de frittata (de brie zal in het eimengsel zakken, maar dat is geen probleem).
  • Zet de frittata voor circa 35 minuten in de oven en bak hem goudbruin. Serveer met wat extra tijm.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Dit recept voor frittata met tomaten en brie komt uit Lekker afvallen met minder koolhydraten van Club Slank.

Over dit recept in het boek: ‘Een lekkere, makkelijke maaltijd en koolhydraatarm. De combinatie tomaat, tijm en brie is hemels en heerlijk als lunch of avondkostje. Houd je niet van brie? Denk dan aan geitenkaas, feta of gewoon geraspte oude kaas (voor lekker wat pit!).’

Koolhydraten: 3,6 gram per portie.

Inkijkexemplaar van



Lekker afvallen met minder koolhydraten

Club Slank

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • 2 kilo per week afvallen én lekker eten
  • 8 volledige koolhydraatarme weekmenu’s waarvan 4 vegetarisch
  • Handige informatie, richtlijnen, tips en tricks
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔