Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Fideua Catalan

Fideua Catalan

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 4 kippendijfilets
  • 1 el paellakruiden, plus iets extra voor de kip
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g verse chorizo (of een ander kruidig vers worstje)
  • 2 vleestomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 200 g gamba’s
  • 200 g doperwten (diepvries is prima)
  • 300 ml water
  • 1 biologische citroen
  • 20 g bladpeterselie

Bereidingswijze

  • Snijd de kippendijen op het dunne gedeelte doormidden en kruid ze met een beetje van de paellakruiden en eventueel met peper en zout. Zet een grote (paella)pan op het vuur met wat olijfolie en braad de kip aan. Als de kip goudbruin is, zet je het vuur laag en gaar je nog heel even door. Haal daarna de kip uit de pan en zet apart.
  • Snijd de ui, knoflook, chorizo, tomaten en paprika’s in stukjes en bak alles in de pan waar de kip in gebakken is.
  • Voeg de gamba’s toe, en als die kleur krijgen kunnen de doperwten en pasta erbij.
  • Strooi de paellakruiden erin, roer door en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  • Doe de gebakken kip erbij, roer goed door en maak af met een schijfje citroen en een beetje gesneden bladpeterselie.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Dit recept voor Fideua Catalan komt uit het kookboek Buiten eten met Pieter Kok. Pieter Kok is een echte thuiskok en radioman, vroegere sidekick van Gerard Ekdom, en kookte bij RTL4’s Koffietijd en FoodFirst Network. Tegenwoordig presenteert hij de ochtendshow van NH Radio. Met zijn boek inspireert hij je met de lekkerste zomerrecepten voor buiten.

Over dit recept in het boek: ‘Als je geen fideo kunt vinden (en die kans is best groot), breek dan spaghetti in stukjes van ongeveer 5 centimeter lang. Het makkelijkst doe je dat door de spaghetti in een grote kom te doen, er een theedoek overheen te leggen en met je handen eronder alles in stukken te breken. Maar… hoe onregelmatiger, hoe mooier!’

Inkijkexemplaar van