Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pasta carbonara

Pasta carbonara

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze pasta carbonara

  • Breng voor de pasta een grote pan flink gezouten water op hoog vuur aan de kook.
  • Bak in een koekenpan van 20 cm de pancetta op middelhoog vuur in 5-7 minuten knapperig. Meng in een grote kom de eidooiers met het ei, de Parmezaanse kaas en de peper.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Houd 250 ml heet kookwater apart (de temperatuur is belangrijk omdat je het water gaat gebruiken om het ei te koken). Giet de pasta af en doe hem in de kom met het eiermengsel. Schep alles meteen door elkaar.
  • Doe de pancetta en het vet uit de pan in de kom. Meng alles en voeg dan steeds met 1 eetlepel tegelijk het pastawater toe, tot er een romige saus ontstaat (hiervoor is ongeveer 60 ml nodig).
  • Breng het gerecht op smaak met extra parmezaan en zout en peper naar smaak.

In haar boek (H)eerlijk makkelijk heeft Gwyneth Paltrow 125 makkelijke recepten verzameld, waaronder deze voor Carbonara. Alle recepten bevatten weinig suiker, vet of gluten, en zitten vol smaak. Je maakt ze klaar in minder tijd dan het kost om een pizza te bestellen.

In het hoofdstuk ‘De makkelijke keuken’ schrijft ze: “Koken is een van de mooie dingen in het leven, maar soms, na een lange dag, kun je ertegen opzien. Op zo’n dag zijn de recepten in dit hoofdstuk ideaal.”

Over het recept voor pasta carbonara schrijft Gwyneth: “Pasta carbonara is het perfecte gemaksvoedsel – het is knus, troostend en verbazend makkelijk te maken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat bijna iedereen de ingrediënten altijd op voorraad heeft. Bewaar een kleine hoeveelheid blokjes spek of pancetta in de diepvries, zodat je dit gerecht altijd en in slechts enkele minuten kunt bereiden.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van