Caloriearme kip kokos curry

Caloriearme kip kokos curry

Het recept voor deze caloriearme kip kokos curry komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers).

Het recept hieronder komt uit het hoofdstuk Fakeaways. Uit het boek: “Iedereen heeft af en toe zin in de afhaalchinees en afhaal-Indiër, maar veel gerechten zijn zo vet dat ze rampzalig zijn voor je dieet, en dan hebben we het nog niet eens over alle bijgerechten die erbij zitten. Dus ga niet voor takeaway maar voor onze fakeaway en maak zo je eigen, goedkope en caloriearme Aziatische afhaalmaaltijden. We gebruiken weinig vet maar veel specerijen, zodat de gerechten minder calorieën bevatten en toch net zo heerlijk smaken als bij een afhaalrestaurant. Bereid je fakeaways met zo min mogelijk vet en snijd alle vetrandjes van het vlees af. Bind de saus met maizena voor een volle, romige textuur. Neem niet te veel rijst: 50 g ongekookte rijst per portie is meer dan genoeg als je op je calorie-inname let.”

Over deze kip kokos curry schrijven ze: “Wij houden van pittige curry; voor een iets mildere versie kun je beter afgestreken eetlepels gebruiken. Laat vooral de vissaus niet achterwege. Het klinkt misschien gek, maar deze saus geeft de curry juist zijn authentieke Thaise smaak. Thaise vissaus is in grote supermarkten en bij toko’s te koop.”

Ingrediënten caloriearme kip kokos curry

  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 kipfilets, in dunne plakjes
  • 1 grote rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
  • 1 grote gele paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
  • 400 ml magere kokosmelk
  • 250 ml koud water, plus 2 el extra
  • 2 volle el Thaise groene of rode currypasta
  • 6 gedroogde of verse kaffirlimoenblaadjes
  • 4 tl nam pla (Thaise vissaus)
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 150 g peultjes, afgehaald
  • 2 el maizena
  • een handje korianderblaadjes, grof gescheurd (naar keuze)
  • een handje verse basilicumblaadjes, grof gescheurd (naar keuze)

Verder nodig

  • Wokpan
  • Kommen

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote antiaanbakpan, hapjespan of wok. Roerbak de kip en paprika’s 1 minuut. Schenk de kokosmelk en 250 ml water erbij en roer de currypasta, kaffirlimoenblaadjes, vissaus en suiker erdoor. Breng de saus tegen de kook aan en laat hem onder af en toe roeren 5 minuten borrelen.
  • Voeg de peultjes toe en breng de saus weer tegen de kook aan. Meng de maizena met 2 eetlepels water tot een papje en roer dat door de curry. Laat de curry nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken, onder regelmatig roeren, tot de groenten gaar zijn en de saus dik is. Serveer de curry in diepe kommen en strooi er eventueel wat koriander of basilicum over. By the way: de kaffirlimoenblaadjes moet je niet opeten.

Tip

Serveer pandan- of basmatirijst bij deze curry. Beperk je porties tot 50 g, dus kook 200 g rijst in totaal. Vet een puddingvormpje van 200 ml licht in met olie en bekleed het daarna met plasticfolie. Schep de gekookte rijst erin, druk hem goed aan en keer het vormpje in een kom. Schep dan de hete curry erover. Je hebt maar 1 vormpje nodig, dat je voor elke portie rijst telkens opnieuw gebruikt.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 17.5
  • Het bewijs: diëten en lekker eten – het kan echt!
  • Al jouw favoriete gerechten met slanke oplossingen
  • Lekker eten voor mannen (en vrouwen) met stevige trek