Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Serveer pandan- of basmatirijst bij deze curry. Beperk je porties tot 50 g, dus kook 200 g rijst in totaal. Vet een puddingvormpje van 200 ml licht in met olie en bekleed het daarna met plasticfolie. Schep de gekookte rijst erin, druk hem goed aan en keer het vormpje in een kom. Schep dan de hete curry erover. Je hebt maar 1 vormpje nodig, dat je voor elke portie rijst telkens opnieuw gebruikt.
Het recept voor deze caloriearme kip kokos curry komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers).
Het recept hieronder komt uit het hoofdstuk Fakeaways. Uit het boek: “Iedereen heeft af en toe zin in de afhaalchinees en afhaal-Indiër, maar veel gerechten zijn zo vet dat ze rampzalig zijn voor je dieet, en dan hebben we het nog niet eens over alle bijgerechten die erbij zitten. Dus ga niet voor takeaway maar voor onze fakeaway en maak zo je eigen, goedkope en caloriearme Aziatische afhaalmaaltijden. We gebruiken weinig vet maar veel specerijen, zodat de gerechten minder calorieën bevatten en toch net zo heerlijk smaken als bij een afhaalrestaurant. Bereid je fakeaways met zo min mogelijk vet en snijd alle vetrandjes van het vlees af. Bind de saus met maizena voor een volle, romige textuur. Neem niet te veel rijst: 50 g ongekookte rijst per portie is meer dan genoeg als je op je calorie-inname let.”
Over deze kip kokos curry schrijven ze: “Wij houden van pittige curry; voor een iets mildere versie kun je beter afgestreken eetlepels gebruiken. Laat vooral de vissaus niet achterwege. Het klinkt misschien gek, maar deze saus geeft de curry juist zijn authentieke Thaise smaak. Thaise vissaus is in grote supermarkten en bij toko’s te koop.”