Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Caldo verde van aardappels en kool met chorizo

Caldo verde van aardappels en kool met chorizo

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie
  • 75 g spekblokjes
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • ½ rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 750 g aardappels (agria), geschild en in dobbelsteentjes
  • ca. 1,5 l water
  • savooiekool, in reepjes
  • 200 g chorizo, in dobbelsteentjes
  • zeezout
  • bosui, in ringetjes, om te garneren

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de spekblokjes, ui, Spaanse peper en knoflook met een snufje zeezout.
  • Voeg de aardappels toe en zoveel water tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en draai het vuur dan laag.
  • Voeg na 10 minuten de kool toe. Voeg de chorizo toe als de aardappels uit elkaar vallen.
  • Draai het vuur uit. Breng de soep op smaak met zeezout. Laat hem 15 minuten rusten alvorens je hem serveert. Garneer met bosui en serveer de soep warm.

Het recept voor deze caldo verde van aardappels en kool met chorizo komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo.

Over dit recept in het boek: “Caldo verde is een Portugese soep die hoofdzakelijk bestaat uit aardappels en kool. Dat de kool groen moet zijn, staat vast. De meeste recepten schrijven boerenkool voor, maar ook savooiekool en het blad van koolraap zijn geschikt.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Soep

Soup en Zo

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • De beste soeprecepten van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo
  • Lekkere en gezonde soepen voor elke gelegenheid
  • Van makkelijk tot culinair hoogstandjes
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔