Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Cajun kip met aardappelpartjes en bieslookdip

Cajun kip met aardappelpartjes en bieslookdip

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • ½ tl zonnebloemolie, voor het bestrijken
  • limoenpartjes, voor erbij
  • Cajunkruiden
  • 5 tl komijnpoeder
  • 4 tl gerooktepaprikapoeder
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl grof gemalen zwarte peper
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl zoutvlokken
  • Aardappelpartjes
  • 3 middelgrote aardappelen (ca. 475 g)
  • 1 tl zonnebloemolie
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl zoutvlokken
  • versgemalen zwarte peper
  • Bieslookdip
  • 2 el fijn geknipt bieslook
  • 100 g magere yoghurt

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de cajunkruiden. Doe de specerijen en zoutvlokken in een pot met schroefdeksel en sluit hem goed af. Schud de pot stevig en dans de samba tot de kruiden goed vermengd zijn. Deze mix is op een koele, donkere plek een paar weken houdbaar.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in 8-10 partjes, afhankelijk van de grootte, en doe ze in een kom. Schep de olie er goed door. Strooi het paprikapoeder, de zoutvlokken en veel peper erover en verdeel de partjes over een bakplaat. Bak ze in 20-25 zacht en goudbruin.
  • Leg ondertussen elke kipfilet tussen 2 vellen plasticfolie en sla er met een deegroller op, tot ze zo’n 1,5 cm dik zijn. Maak alle kipfilets even dik, dan worden ze gelijktijdig gaar.
  • Bestrijk een grill- of antiaanbakpan met een beetje olie en laat de pan heet worden op middelhoog vuur. Bestrooi elke kipfilet licht met 1 theelepel cajunkruiden.
  • Bak de kipfilets 2 minuten, keer ze om en bak ze nog 2 minuten. Bak de kipfilets daarna nog 1 minuut per kant, tot ze gaar zijn: ze mogen in het midden niet meer roze zijn. Laat ze 3-4 minuten rusten op een bord.
  • Roer voor de bieslookdip het bieslook door de yoghurt. Verdeel de dip over kleine schaaltjes en zet er een op elk bord. Verdeel de aardappelpartjes over de borden en leg de kipfilet erbij. Serveer met een grote gemengde salade en limoenpartjes om boven de kip uit te knijpen.

Het recept voor deze cajun kip met aardappelpartjes en bieslookdip komt uit het boek Echte mannen dieet voor iedereen met stevige trek van The Hairy Dieters (Si King & Dave Myers).

Over dit recept schrijven ze: “Dit recept met zijn vurige cajunsmaken is geïnspireerd op de fantastische gerechten die we tijdens onze road trip langs de Mississippi aten. Het is veel minder vet dan je verwacht, dus mag je er ook nog een beetje, maar dan bedoelen we wel echt een béétje, aardappelpartjes bij eten.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van