Het recept voor deze burrito in een kom komt uit het kookboek Beste bowlfood ter wereld van Lonely Planet. Uit het boek over dit recept: “Een burrito zonder tortilla en geknoei met allerlei bakjes: alle toppings zijn al smaakvol aangebracht op deze kom met gekruid vlees en bonen.”
Over de herkomst van de soep: “Niemand weet wie als eerste bedacht heeft de klassieke Mexicaanse burrito in een kom te serveren, maar in de jaren negentig verschenen ze ineens overal, op menukaarten van eetcafés. Het idee is dat alle smaken van deze lekkere tortilla in een kom worden gemixt, behalve de tortilla zelf: dat betekent minder koolhydraten en geen geknoei meer met sausjes. De burrito in een kom is onverminderd populair in eetcafés, op foodtruckfestivals en op Instagram, als pronkstuk van duizenden trotse thuiskoks.”
Lonely Planet
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Vervang naar wens de rijst door quinoa of bloemkoolrijst, of gebruik vis in plaats van kip, of yoghurt in plaats van zure room.
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Lonely Planet
Onze veilige betaalmethoden:
Lonely Planet
Onze veilige betaalmethoden: