Ingrediënten
- 800 ml
groentebouillon (zie recept boek)
- 1 teen
knoflook
- 1 takje
tijm
- 1 takje
rozemarijn
- 200 g
bulgur
- 2
maiskolven
- klontje
roomboter
- 4
landhoendijen met vel en bot
- olijfolie
- klontje
roomboter
- 1 takje
tijm
- 200 g
paddenstoelen
- 8
bimi’s
Verder nodig
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Breng 300 ml groentebouillon (zie blz …) aan de kook, voeg de knoflook, tijm en rozemarijn toe. Kook hierin de bulgur in ongeveer 15 minuten gaar. Zeef de bulgur en laat hem uitstomen (de bereiding kan afwijken van wat op de verpakking staat aangegeven). Verwijder de takjes rozemarijn en tijm.
- Kook de maiskolven in 20-25 minuten gaar in 500 ml groentebouillon met zout en een klontje roomboter.
- Snij de mais van de kolf en rooster hem à la minute met de crèmebrûléebrander. Bak de dijen aan op de velkant in de olie op middelhoog vuur. Draai de dijen om, voeg een klontje boter en de tijm toe. Bedruip het vlees voor 2 minuten. Haal vervolgens de dijen uit de pan en laat ze in de oven verder garen gedurende 15 minuten. Zout voor het serveren de dijen nog even na.
- Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken. Bak aan in de olie en voeg halverwege een klontje boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Blancheer de bimi’s in gezouten water beetgaar. Verdeel de bulgur over de borden, samen met de mais, landhoen, paddenstoelen en de bimi.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Tarwevrij?
Het recept voor deze bulgur met mais komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
![]()