Het recept voor deze eenvoudige bucatini met tonijn komt uit Het pastaboek van Gennaro Contaldo, Jamie Olivers Italiaanse mentor.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 200 g bucatini
  • zeezout
  • 1 grote teen knoflook, gepeld
  • 1 verse rode peper
  • 2 ansjovisfilets
  • 4 rijpe kerstomaatjes
  • extra vergine olijfolie
  • 1 blikje van 180 g goede tonijn, in olijfolie
  • 1 el kappertjes, gespoeld
  • sap van ½ citroen
  • 100 g wilde rucola, gewassen

Bereidingswijze

  • Kook de bucatini al dente in een grote pan gezouten kokend water.
  • Snijd de knoflook en rode peper intussen in dunne plakjes, en hak de ansjovis en tomaatjes in grove stukjes. Verhit 3 eetlepels olie (liefst de olie uit het blikje tonijn, voor extra smaak) in een koekenpan op matig vuur en doe er de knoflook, pepertjes, ansjovis en kappertjes bij. Bak ze 2 minuten, voeg de gehakte tomaatjes toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Giet de bucatini af, houd een kopje van het kookwater apart, en doe ze bij de saus. Hussel de boel op het vuur door elkaar en voeg zo nodig een scheutje kookwater toe om het lekker smeuïg te maken.
  • Trek de tonijn in vlokken en roer ze er met wat citroensap en het grootste deel van de rucola door. Blijf de boel omscheppen tot de tonijn warm is en de blaadjes rucola geslonken zijn, en maak het gerecht met zout en citroensap op smaak af. Serveer met een scheutje olie en een paar blaadjes rucola.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 9.99

Dit recept komt uit dit boek

Het pastaboek

Gennaro Contaldo

  • 50 pasta-recepten van Gennaro Contaldo
  • Simpele, heerlijke seizoensgerechten
  • Van de absolute basis tot kick-ass maaltijden voor elke dag van de week