Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast

Broccoli-spinaziesoep met avocadotoast

Het recept voor deze broccoli-spinaziesoep met avocadotoast komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart.

Ze schrijft erover: “Tahin, een dikke, romige pasta gemaakt van gemalen, geroosterd sesamzaad, is een essentieel onderdeel van hummus en baba ganoush en geeft dips en spreads, maar ook sladressings, sauzen en soepen, een zijdezachte textuur. Het is rijk aan vitaminen, mineralen en eiwitten. Tahin is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels en grotere supermarkten.”

Per portie: 455 calorieën, 25 g vet, (5 g verzadigd vet), 9 mg cholesterol, 49 g koolhydraten, 16 g eiwit, 13 g vezels.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten broccoli-spinaziesoep met avocadotoast

  • 1 el olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • 1 prei, alleen de witte en lichtgroene delen, in dunne ringen en goed afgespoeld
  • 1 l kippenbouillon, het liefst zelfgemaakt (zie recept, blz. 314) of water, en meer indien nodig
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 150 g babyspinazie
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 2 el tahin
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 sneetjes boerenbrood
  • 2 avocado’s, gehalveerd, ontpit, geschild en in plakjes
  • 10 g radijs- of broccolikiemen
  • 1 citroen, in partjes

Verder nodig

Bereidingswijze broccoli-spinaziesoep met avocadotoast

  • Verhit de olijfolie in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en fruit 4 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook ongeveer 2 minuten, met het deksel op de pan, totdat de roosjes felgroen en gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur. Roer de babyspinazie, Parmezaanse kaas en tahin erdoor. Bestrooi met zeezout en zwarte peper. Laat even afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa, voeg indien nodig extra bouillon toe om de gewenste consistentie te krijgen. (Je kunt de soep ook pureren in een staande blender. Werk in porties en vul de beker niet meer dan halverwege. Warm de soep daarna weer op in de pan, indien gewenst).
  • Rooster het brood en garneer met avocado en kiemen. Bestrooi met zout en peper, knijp een partje citroen erover uit en besprenkel met olie. Serveer naast de soep.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Frisse start

Martha Stewart

  • Voor een kleine reboot na de feestdagen
  • Met praktische informatie en lekkere recepten voor een gezond, ‘clean’, vrijwel plantaardig en voedzaam menu
  • De complete go-to guide voor een energyboost zodat je je op je allerbest voelt