Dit recept voor boter-knoflookkrab komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar.
Over het recept in het boek: ‘Mahesh Lunch Home serveert een voortreffelijke versie van dit gerecht, al is die van Trishna beroemder. Die van ons is wat lichter en wordt gecombineerd met verse kruiden en groene chilipeper. Het is een simpel, maar overheerlijk gerecht – ideaal voor een speciale gelegenheid. We hebben het ooit voor Divali bedacht.
Voor het gemak gebruiken we krabvlees, maar je kunt ook met een hele krab beginnen; een krab van 1-1,2 kg is perfect voor twee personen.’
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Gebruik je een hele gekookte krab, draai dan de poten van het lijf. Druk het lijf omhoog zodat het loskomt van het pantser en verwijder de veerachtige kieuwen (‘dodemansvingers’). Splijt de poten in tweeën en breek de schaal. Verdeel daarna het lijf in vier stukken. Verwijder alle eventuele stukjes schaal en voeg het vlees toe bij stap 3, samen met 100 ml water in plaats van 2 eetlepels. Bak het 3-4 minuten op hoog vuur.
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: