Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Snijd alle groenten diagonaal in lange plakjes, zodat de oppervlakte van de plakken groter is en dus makkelijker kruiden en specerijen kan absorberen. en het ziet er ook nog eens mooi uit. Voeg een fijngesneden rode peper of een lepel sambal toe, als je van pittig eten houdt.
Het recept voor dit Aziatische rijstgerecht met garnalen, shiitake en nori komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman.
Over dit recept in het boek: “Wij houden erg van de Aziatische keuken dus er moest een wokrecept in dit boek komen, wat ons betreft. Hierin gebruiken we veel groenten. Door het roerbakken blijven de vitamines en de bite van de groenten behouden. Ook fijn: deze wokschotel kan bijna niet mislukken en is ook nog eens snel klaar!
De verschillende groenten zitten vol vezels en vitamines en zijn caloriearm. Garnalen danken hun roze kleur aan het stofje astaxanthine, dat vrijkomt door verhitting. Dit stofje wordt vooral in Japan al jarenlang gezien als het middel tegen rimpels en huidverval. Shiitakes bevatten veel eiwit en B-vitamines en ze zijn caloriearm. In nori (zeewier) zit jodium en dat heb je nodig voor een optimale schildklierwerking. Tofu bevat Fyto-oestrogenen en die kunnen opvliegers en stemmingswisselingen verminderen.”