Artisjokkenrijst (Enginar Pilavi)

Artisjokkenrijst (Enginar Pilavi)

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 3 lente-uitjes
  • 5 à 6 lepels olijfolie
  • 1 (winter)wortel
  • 3 artisjokharten (te vinden bij Turkse winkel, mag ook uit diepvries)
  • 100 g doperwtjes
  • 100 g gewassen Turkse Baldo pirinç-rijst of risottorijst
  • 250 ml water
  • 10 takjes dille
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl pul biber
  • 1/2 citroen
  • 30 g granaatappelpitjes

Bereidingswijze

  • Snijd de lente-uitjes fijn.
  • Doe de olijfolie in de pan en bak de lente-uitjes 2 minuten
  • Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Bak mee.
  • Snijd de artisjokharten in kleine blokjes.
  • Bak deze ook mee.
  • Doe de doperwten erbij.
  • Roerbak alles nog 5 minuten.
  • Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
  • Giet nu 250 ml water in de pan, zodat alles net onder water komt te staan.
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de rijst 20 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
  • Snijd de dille fijn.
  • Haal de pan rijst van het vuur en bestrooi met dille.
  • Roer dit er samen met zout, peper en pul biber goed door en laat met het deksel op de pan 10 minuten rusten.
  • Serveer met citroenpartjes en granaatappelpitjes als garnering.

In Karsu’s Kitchen, haar eerste kookboek, deelt Karsu meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de rijke Turkse keuken. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden: iedereen kan Turks koken met Karsu.

Met persoonlijke verhalen, een culinaire reis van Istanbul naar Hatay en prachtige fotografie van topfoodfotograaf Remko Kraaijeveld en Elvan Ünlü.

Bestel het boek hier!

Inkijkexemplaar van