Het recept voor deze Arabische tajine komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life.

Over het gerecht schrijft ze: “Je kent ze vast wel, de kleurrijke tajines van aardewerk waar je de lekkerste stoofpotten in maakt. De mix van groenten, peulvruchten en heel veel specerijen zorgt ervoor dat je hele huis heerlijk zal ruiken.”

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Verder nodig

  • tajine

Bereidingswijze

  • Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd hem in kleine stukjes.
  • Verwarm de olie in een tajine. Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel en pers de knoflook. Fruit ze samen 2 minuten in de tajine.
  • Voeg de pompoen, rozijnen, kaneel en ras el hanout toe, roer alles goed door elkaar en bak het nog 4 minuten. Giet er 750 ml water bij en breng dat aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg het deksel op de tajine en laat het gerecht ongeveer 25 minuten zachtjes stoven; roer het elke 5 minuten even door.
  • Bereid intussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Rooster het sesamzaad in 2 minuten goudbruin.
  • Roer de kikkererwten door de tajine en stoof ze 10 minuten mee op laag vuur. Schep de couscous door de tajine en serveer met de peterselie, het sesamzaad en de amandelen.

Tip

Je kunt deze tajine ook in een diepe pan maken.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Easy vegan 2

Sanne van Rooij

  • Een bewustere lifestyle, meer energie en happiness
  • Ontdek hoe lekker en toegankelijk de vegan-keuken echt is
  • Boordevol internationale recepten, van vegan Aussie barbecue en Californian summer rolls tot old school UK veggie brekki