Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Veganistische milkshake bosbessen

Veganistische milkshake bosbessen

0 / 5. 0

Ingrediënten veganistische milkshake

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Pel de banaan en snijd in stukken. Verpak de stukken in plasticfolie en leg een paar uur in de vriezer. Haal ze uit de vriezer voordat je de milkshake gaat maken. Laat ze kort een beetje zachter worden (ze moeten wel bevroren blijven).
  • Pureer alle ingrediënten, met uitzondering van één eetlepel blauwe bessen, in de keukenmachine of blender tot een mooie gladde smoothie.
  • Garneer met de achtergehouden blauwe bessen.

Tip

  • Amandelmelk (in plaats van sojamelk) is ook heerlijk in deze shake.
  • Vervang de blauwe bessen door aardbeien.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Dit recept voor een veganistische milkshake bosbessen komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s en lijnzaad tot gojibessen en chiazaad, en boordevol heerlijke groente en fruit. Je voelt het: the power of plants!

Over dit recept schrijft Lisette: “Niets lekkerder dan een overdosis bosbessen van de eerste lichting van Nederlandse bodem. Misschien nog niet diep zoet van smaak, maar ze zijn er weer, en dat maakt alles goed. Deze milkshake is een heerlijke verwennerij op die zaterdagmiddag in juni dat je ze net weer hebt ontdekt. Let op dat je eerst de banaan invriest.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van