Rode maan

Rode maan

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 180 ml bruiswater
  • partjes pruim voor de garnering
  • 60 ml pruimen-kaneelshrub
  • Pruimen- kaneelshrub (voor 600 ml)
  • 3 kleine pruimen, ontpit en in partjes
  • 3 kaneelstokjes
  • 225 g poedersuiker
  • 120 ml ciderazijn

Bereidingswijze

  • PRUIMEN-KANEELSHRUB | Roer voorzichtig alle ingrediënten behalve de azijn in een schaal. Dek af en zet 24 uur op kamertemperatuur, roer om de twee uur door. Doe de azijn erbij. Laat nog een dag op kamertemperatuur staan, zeef door een kaasdoek en bewaar in de koelkast.
  • Schenk de shrub en het bruiswater in een glas vol ijsblokjes en roer goed.
  • Garneer met partjes pruim.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze alcoholvrije cocktail ‘Rode maan’ komt uit het boek Mocktails van Caroline Hwang.

Inkijkexemplaar van