Rabarber prosecco

Rabarber prosecco

Het recept voor deze rabarber prosecco komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Dit is een lekker drankje om als aperitief te schenken. De verse gember geeft net een beetje pit.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het groentenparadijs

    Manja Visser

    • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
    • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
    • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ingrediënten rabarber prosecco

  • 4 rabarberstengels
  • 1 stukje verse gember, geschild, van 2 cm
  • 1 el suiker
  • 1 dl water
  • 1 fles gekoelde prosecco

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Snijd de rabarberstengels in stukken van 3 centimeter. Doe de stukken rabarber, het stukje gember en de suiker in een steelpan. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten op middelhoog vuur koken, laat dan afkoelen en verwijder het stukje gember. Pureer het mengsel met de staafmixer en zet het in de koelkast tot het goed koud is.
  • Vul de glazen voor een kwart met rabarberpuree en vul aan met koude prosecco.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het groentenparadijs

    Manja Visser

    • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
    • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
    • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het groentenparadijs

Manja Visser

  • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
  • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
  • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin
19,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay