Rabarber prosecco

Rabarber prosecco

Het recept voor deze rabarber prosecco komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Dit is een lekker drankje om als aperitief te schenken. De verse gember geeft net een beetje pit.”

Ingrediënten rabarber prosecco

  • 4 rabarberstengels
  • 1 stukje verse gember, geschild, van 2 cm
  • 1 el suiker
  • 1 dl water
  • 1 fles gekoelde prosecco

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Snijd de rabarberstengels in stukken van 3 centimeter. Doe de stukken rabarber, het stukje gember en de suiker in een steelpan. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten op middelhoog vuur koken, laat dan afkoelen en verwijder het stukje gember. Pureer het mengsel met de staafmixer en zet het in de koelkast tot het goed koud is.
  • Vul de glazen voor een kwart met rabarberpuree en vul aan met koude prosecco.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 19.99

Dit recept komt uit dit boek

Het groentenparadijs

Manja Visser

  • Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond
  • Recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin
  • Een jaar lang de lekkerste gerechten uit eigen tuin